ce spun specialistii despre cardurile OH

Mai jos sunt cuvinte (citate) ale unor utilizatori OH sau participanti la workshopurile cu cardurile OH din tara:

Mi-a placut blandetea si claritatea. Plec cu o tema pentru dezvoltare personala. cu metode de lucru ca psihoterapeut si raman cu mult drag pentru cardurile OH.”
„Mi-a placut explorarea inconstientului si emotiilor, relationarea cu formatorul si membri grupului, aplicatiile variate. Plec cu multe informatii si emotii, cu intrebari personale la care reflectez, cu exemple de activitati pe care doresc sa le aplic in activitatea mea profesionala.”

participanti workshop Tg. Mures, dec. 2018

Mi-a placut punctualitatea, disponibilitatea de a clarifica, lejeritatea si fluenta cu care au fost prezentate informatiile. Plec cu un set de instrumente foarte utile in activitatea mea, raman cu intelegeri si constientizari in plan personal.”
„Mi-a placut calmul, libertatea si nonstructura programului, lucrul pe proces. Plec cu incredere in instrumente si cu variante de utilizare.”
„Mi-a placut creativitatea in abordarea lucrului cu cardurile OH. Plec cu incredere si redescoperire. Superrr!!”
„Mi-a placut locatia, trainerul, grupul si o multime de tehnici metaforice pe care le pot folosi in terapie. Raman cu o multime de senzatii, sentimente, trairi si… evident… tehnici terapeutice.”
„Iulia a fost minunata, a dat explicatii foarte utile si cat de detaliate a permis timpul. Numarul de participanti a permis sa fie un atelier eficient. Plec cu un instrument foarte util de a face asocieri.”

participanti workshop Bucuresti, nov. 2018

„Mi-a placut ca am iesit din zona de confort, din rutina cotidiana, ca mi-am reamintit sa fiu si ca asta este suficient. Cu siguranta, pe langa informatiile utile invatate, clientii mei vor fi incantati de „prospetimea” starii mele. Raman cu informatii utile, cu faptul ca m-am redescoperit si nu noi prieteni cu care rezonez. Iti multumesc pentru ca esti! :)”
„Mi-a placut TOTUL! Diversitatea de carduri, jucuri, modul de abordare al situatiilor. Deschiderea si caldura ta, Iulia. Plec cu idei de a folosi cardurile pe care le detin in viata mea profesionala si personala. Cu mai mult curaj.
„Mi-a placut prezentarea, modul de abordare, profesionalismul, atmosfera, varietatea cardurilor prezentate. Plec cu informatii importante, pretioase, experienta care m-a imbogatit, stare de bine. Va mai asteptam, sa mai petrecem impreuna timp de calitate!
„Mi-a placut ca s-au prezentat utilitatea, modul de folosire si contexte de utilizare, ca a predominat partea practica. Mi-a placut atmosfera calda, de acceptare si dezvaluire. Plec cu informati utile, cu cunostinte de utilizare a cardurilor – din partea unui profesionist.”
„Plec cu senzatia de impreuna, de lipsa a supararii pe care am simtit-o cu echipa cursului.”
„Mi-a placut TOTUL! 🙂 Mi-a placut modul de organizare, stilul de lucru, faptul ca m-am simtit foarte confortabil, OAMENII pe care i-am cunoscut, ceea ce am aflat despre mine si despre ceilalti, perspectivele pe care mi le-a deschis aceasta intalnire, dorinta de a lucra mai mult cu mine si cu ceilalti, pe care mi-a trezit-o workshopul. Ar fi fost si mai bine daca dura mai mult… Plec cu dorinta de a explora jocurile si de a le folosi pe mai departe, atat pentru propria mea dezvoltare persoanala, pentru rezolvarea problemelor din familie sau in grupul de prieteni cat si la serviciu si in munca mea viitoare. MULTUMESC mult pentru ocazia de a cunoaste aceste instrumente.”

participanti workshop Brasov, mai 2018

„Iulia, Multumec mult pentru carduri! Ai făcut un om fericit si cred ca prin intermediul cardurilor tale o sa fie făcuți si mai mulți oameni Fericiți!”

A.S., a cumparat cardurile pentru un prieten terapeut, Aug 2018

„Mi-au placut exercitiile, abordarea (acordarea de timp suficient, tihna), mi-a placut atmosfera. Plec cu idei de a folosi cardurile in practica, cu o lista de seturi de carduri pe care vreau sa le achizitionez, cu incredere ca aceste instrumente te pot ajuta uneori acolo unde alte metode dau gres. Workshopul a fost minunat, multumesc!!!”
„Mi-a placut totul – noutatea, diversitatea, abordarea, modul de expunere, legatura creata. M-ar fi placut sa fie structurat [workshopul] pe 2 zile, sa fie timp mai mult  pentru procesarea informatiei. Raman cu experienta placuta (pe care sper sa o repet), cu cunostinte noi, metoda noua, perspectiva diferita. Cred ca totul e mininat. Continua! Si eu, Multumesc! :)”
„Mi-a placut prezentarea, jocurile pe care le-am derulat. Am descoperit tehnici noi, utile in munca de grup dar si individuala.”
„Nou, profund, conectare, fascinant. Iulia, esti o scumpa <3. Mi-a placut tot. Simt ca m-am informat, e pretios ce am descoperit. Informatie, oameni, un instrument valoros.”
„Mi-a placut modalitatea de transmitere a informatiei. As fi vrut mai mult timp. Plec cu un nou instrument si un sentiment de bine.”
„Mi–au placut cardurile, prezentarea, prestatia formatoarei, atmosfera. Raman cu constientizarea importantei utilizarii cardurilor in activitatea de consiliere.”

participanti workshop Bistrita, Martie 2018

„Mi-a placut ca a fost practic, cu exemple concrete, exercitii care pot fi folosite in terapie. Mi-a placut profesionalismul: atentia la altii / participanti, ambient (psihologic) de confort. Plec cu o metoda complexa cu mult potential.”
„Mi-a placut faptul ca am avut ocazia sa lucrez cu multe seturi de carduri sis a experimentez/incerc multe tipuri de activitati. Pe plan personal plec cu idei, perspective asupra unor situatii/probleme concrete. Pe plan profesional plec cu idei de activitati noi + informatii.”
„Mi-a placut partea practica, informatiile foarte structurate. Plec cu informatii pentru a lucra in cabinetul de psiholog in specializarea psihoterapie si cu materiale pentru desfasurarea activitatii (n.a. carduri). Multumesc!”
„Mi-a placut totul: exercitiile, flexibilitatea… faptul ca am avut posibilitatea sa alaptez intre timp a fost foarte important pentru mine!!! Iti multumesc! Plec cu o cunostinta mai vasta despre cardurile OH.”

participanti workshop Cluj Napoca, Ianuarie 2018

In primul rând doresc sa îți multumesc inca o data pentru modul in care, in timpul limitat al unui workshop de o zi, ai realizat o „punere in tema” atât de ofertanta ca perspective de lucru. Mi-a plăcut in mod deosebit diversitatea tehnicilor prezentate, care valorifica valențele deosebite ale fiecărui set de carduri. Am plecat cu multe oportunitati de lucru si cu o foarte mare curiozitate de a descoperi in detaliu „universul” din fiecare set.

M-a impresionat prezentarea ta. Acum sunt la cabinet si imi astept primul client pentru a experimenta impreuna magia, nu numai a mintii noastre, dar si a cardurilor. De asemenea, am avut de dimineata curs cu studentii si le-am facut si lor o demonstratie. Au fost siderati. Workshopul a fost o reusita. Ai facut o prezentare echilibrata. Am ramas cu multe. Mi-am dat seama cand a venit randul meu sa vorbesc despre carduri. Nu este usor sa oferi atat de multa informatie in timp atat de scurt. Cea mai grava problema este aceea ca le-as cumpara pe toate!!! Cu mult drag…

Mi-a placut diversitatea tehnicilor pe care le-am experimentat impreuna, sunt sigura ca or sa imi fie de mare ajutor curand.  Pe langa acest lucru, mi-a placut faptul ca ai respectat niste limite pe care fiecare le impunea si nu te-am simtit intruziva. Eu una nu am simtit nevoia sa vorbesc prea mult ci am simtit nevoia de instrospectie, iti multumesc ca ai permis asta. 🙂

Va mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la activitatea de instruire. Ca si coleg gândurile mele cele mai bune ae îndreaptă spre dumneavoastră. Activitatea de prezentare si de instruire a întrunit rigoarea pedagogica si consider ca ati atins pe de-o parte elementele de mare sensibilitate in lucrul cu cardurile oh iar pe de alta parte modul aplicat de utilizare prin transmiterea unităților de învățare asimilate activității se predare. Plăcut si încântat am fost de maniera dumneavoastră extrem de subtila prin care v-ati asigurat ca toate unitățile de învățare au fost însușite de către studenții prezenți la training. Si specific studenti pentru ca acela era rolul nostru acolo si anume cel de a fi instruiți de către dumneavoatra.

participanti workshop Bucuresti, Noiembrie 2017

„Mi-a placut noutatea, posibilitatile nenumarate de lucru cu cardurile.”

„Mi-a placut faptul ca am aflat despre noi metode si tehnici de a lucra individual si in grup. Plec cu o alta abordare asupra cunoasterii de sine si a celorlalti.”

„Mi-a placut faptul ca am desciperit ceva nou si util. Plec cu multe cunostinte noi, dar si cu o confirmare ca ceea ce stiu este stabil. Mi-a placut ca s-a gestionat timpul foarte bine.”

„Imi place ca tehnica (activitatea) cu cardurile reprezinta o tehnica invoativa care stimuleaza psihismul uman pe diferite paliere. Plec cu un plus de valoare.”

„Mi-a placut gama larga de carduri, metoda de abordare si profunzimea. Mi-a placut foarte mult!”

„Mi-a placut diversitatea cardurilor, aplicabilitatea in doerse situatii care ne incurca si implicarea in exercitii – este un test proiectiv de utilitate in terapie pentru un pas inainte pentru un client blocat.”

„Mi-a placut ca am aflat multe lucruri utile pe care le pot folosi, a fost un real folos atat prezentarea cat si tehnicile de lucru. Este un instrument foarte util.”

participanti workshop Brasov, Ianurie 2014

„Folosesc de trei ani cardurile OH […]. Utilizez in special cele 88 carduri cu cuvinte si imagini dar si cardurile COPE (in lucrul cu copiii) si Tandoo; le utilizez atat in consiliere / terapie cat si in workshopuri de storytelling sau boosting creativity. Acum am comandat acest set (Mythos) deoarece completeaza frumos formarea in sandplay si ma intereseaza si pentru „the hero journey” – monomyth (campbell).”

Lector. Univ. Dr. Dan  Stanescu, psiholog, formator, consultant senior

„Dragă Iulia Sara, îți mulțumim pentru atmosfera pe care ai creat-o împreună cu cardurile OH. Personal, am doar feedbackuri de fascinație și satisfacție în urma acestui workshop :). Lacrimile, emoțiile pozitive, insighturile, mandalele și multe altele care au avut loc – toate ne-au transportat într-o lume mai reală, mai aproape de Sinele nostru. Îți mulțumim pentru grija ta și respectul pentru etica profesională – fenomen rareori întîlnit astăzi…

Te așteptăm și altădată, negreșit!

Cristina Moroz-Bradescu, Coordonator OH-cards Moldova – Instrument Terapeutic Proiectiv, Sept. 2013

 

Mi-a placut modul cald, prietenos cu care ai vorbit toata ziua, rabdarea blanda cu care ai gestionat toate reactiile noastre. Plec cu activitati specifice care sunt un real ghid spre lumea interioara. Felicitari, Iulia Sara!

Plec cu informatii utile despre cardurile OH, cu ipoteze de auto-dezvoltare. Succes in continuare! Multumim!

participanti workshop Bucuresti, Aprilie 2013

Mi-a placut lucrul cu cardurile, calmul si rabdarea facilitatorului, organizarea si alegerea activitatilor. Plec din acest workshop cu un instrument valoros, cu o abordarea interesanta si cu noi cunostinte. Pentru mine Iulia a fost un trainer minunat!

„Mi-a placut ca am invatat lucruri noi care ma pot ajuta in munca de terapeut. De asemenea, am descoperit anumite lucruri despre mine. Plec cu un semn de multumire si o stare de bine.”

Mi-a placut ca am lucrat foarte multe aplicatii cu cardurile, am interactionat. Plec cu cunostinte noi si instrumente de lucru cu clientii.

Mi-a placut tonul, linistea, calmul, imaginile de pe carduri. Plec cu o intelegere mai buna a traumelor mele (doua dintre ele), un instrument ajutator de comunicare cu pacientii / clientii mei si cu spiritul meu liric descatusat, adormit dupa adolesecnta.”

Mi-a placut noutatea, ca am facut multe exercitii si ca am putut achizitiona instrumentul.”

Mi-a placut calitatea cardurilor, structurarea exercitiilor, cum a fost condus workshopul, faptul ca Iulia a fost receptiva la sugestii si deschisa la noi perspective. Plec cu un instrument de folosit in lucrul cu mine in special, cu noi cunostinte si cu trei seturi de carduri pentru a largi paleta de contact cu subconstientul.”

participanti workshop Iasi, Aprilie 2013

 

„Mi-a placut libertatea de actiune oferita de cardure OH, atmosfera calda, calma, intelegatoare fata de optiunile participantilor. Iulia  este un formator complex.”

„Mi’a placut descrierea activitatilor si modul de aplicare, diversitatea situatilor in care se poate interveni cu ajutorul cardurilor OH„.

Mi-a placut modalitatea de prezentare a seturilor de carduri, bogatia de informatii, utilitatea cardurilor in viata personala si profesionala si, nu in ultimul rand, respectul formatorului pentru intimitatea cursantilor.

„Mi-a placut diversitatea activitatilor, accesul direct la cardurile OH, mediul placut, profesionalismul, deschiderea si caldura. Plec cu o mai mare receptivitate la utilizarea cardurilor OH ca metoda de lucru in terapie, cu o mai mare incredere in mine, cu idei de folosit in terapie. Multumesc pentru caldura, profesionalismul si implicarea dvs. in aceasta „lume” a cardurilor OH.”

Mi-a placut diversitatea de posibilitati de a folosi cardurile OH, plec cu informatii noi. A fost o zi fascinanta, mi-a placut!

participanti workshop Timisoara, Martie 2013

Parfum „OH”: cu esenţă de MORENA, TAN DOO, COPE, ECCO, Persona si OH, dar nu OF! Deschid sticluţa si esenţele se împletesc în atmosferă: îmi creează o stare de bine şi de linişte; m-am gândit mult la persoana mea şi a fost minunat să port un dialog cu mine şi cu ceilalţi, cu trecutul şi viitorul conjugate la timpul prezent. Voi pune dopul la loc şi, din când în când, voi privi sticla şi voi gândi despre ea că este elementul concret al impresiilor despre viaţa mea.”

„Poate ca informatia si emotiile atinse (cu ajutorul cardurilor) s-ar fi asezat altfel intr-un workshop de 2 zile. Iti multumesc pentru aceasta experienta de impact care a miscat lucrurile in interiorul meu, am descoperit(cu ajutorul cardurilor) multe perspective noi asupra multor situatii de viata pe care le traiesc.”

„A fost un eveniment la care timpul si banii cheltuiti reprezinta una din cele mai bune investitii pe care am facut-o vreodata.”

„A fost o intalnire placuta, plina de persoane disponibile sa invete si sa impartaseasca. A fost o intalnire care aproape fara sa-mi dau seama mi-a permis sa am momente de introspectie. Am resimtit un mare impact terapeutic, desi stiu ca nu acesta era scopul intalnirii.”

„Dupa cum am spus, raman cu un minunat si util instrument de lucru alaturat unui sentiment de multumire si clarificare.”

„Plec din acest workshop cu un instrument de lucru deosebit, pe care am invatat sa-l folosesc destul de repede si al carui efect asupra clientilor mei abia astept sa il urmaresc.”

„Plec din acest workshop cu un instrument de lucru valoros in munca cu copiii (SAGA), cu noi variante de a a incuraja introspectia, cu bucuria reintalnirii cu foste colege (de la formarea in psihoterapie).”

„Multumesc pentru informatiile, gandurile si emotiile bune, pozitive, pe care mi le-ai transmis si pentru cele pe care m-ai determinat sa le experimentez.”

„Am fost incantata de placuta si relaxanta atmosfera in care am petrecut cele mai mult de 8 ore, de faptul ca participantii au trait „aici si acum”, de lejeritatea si siguranta de care a dat dovada Iulia si nu in ultimul rand, de faptul ca pe viitor voi putea folosi cardurile OH ca si instrument de lucru in terapie.”

„Mi-a placut modalitatea simpla, discreta dar profesionista a formatoarei de a capta atentia si implicarea unui auditoriu format din specialisti cu spirit destul de critic. „Puterea” fascinanta a cardurilor OH de a produce, prin activarea mecanismelor proiective, clarificari, deschideri si insight.”

„Mi-a placut faptul ca a fost un workshop PRACTIC! Si faptul ca am explorat lumea cardurilor OH lucrand cu mai multe seturi de carti! Plec cu un nou instrument de lucru cu clientii mei si cu noi metode de a explora ceea ce se afla dincolo de realitatea vizibila, exterioara, care de cele mai multe ori difera in mod substantial de cea interioara, mai greu accesibila…Dar acum mai usor accesibila cu ajutorul cardurilor OH. 🙂 A fost superfain si am invatat o gramada de lucruri noi! Am lucrat cu diverse seturi de carduri OH si am putut sa experimentez eficienta lor in mod direct, lucrand pe diverse teme personale. Felicitari Iulia pentru workshop! Iti multumesc ca ne-ai daruit atatea intr-un timp atat de scurt!”

participanti workshop Brasov, Feb 2013

Am fost fascinata de fiecare Univers cuprins in pachetele de carduri. Am inteles inca o data ca, prin alegerile pe care le facem si prin combinatiile pe care fiecare din noi le consideram – potrivite sau nu unei situatii (in lucrul cu cardurile si in viata) – contribuim la extinderea Universului. Lucrul cu cardurile mi se pare util in orice domeniu care implica emotiile, imaginatia, creativitatea, luarea de decizii – individual, in lucrul cu un client sau in grup.

Workshopul a fost excelent structurat si foarte bogat: intr-un timp relativ scurt am invatat un mare numar de exercitii si posibilitati de lucru, am lucrat efectiv si am strans un material bogat pentru activitatea ulterioara.
Multumesc Iuliei si colegilor pentru experienta, felicitari Iuliei pentru tot ceea ce face in acest domeniu.”
Jeanina, participant workshop Bucuresti, Mai 2012

„Pentru mine workshopul a fost bine-venit, mi-a adus multe lamuriri si am primit raspunsurile la intrebarile mele. Prestatia ta a fost a minunata: structura, caldura, atentie pentru nevoile noastre, bune intuitii. Felicitari!”

Cristina, psiholog, participant workshop Bucuresti, Mai 2012

„Multumesc pentru acest workshop minunat, pentru profesionalismul pe care l-ai exprimat ! Mi-a deschis noi oportunitati mai ales in abordarea intuitiva (cand alegeam cardurile intoarse), care mi se pare partea magica a workshop-ului. Am gasit raspunsuri mai ales cand alegeam in acest fel cardurile.
Nu intotdeauna alegem ceea ce e mai bine pentru noi, astfel ca alegerea „oarba” este o modalitate in care putem lua in considerare si sugestia subconstientului.
Felicitari pentru metoda implicarii acestor carduri in activitatea de consiliere in cariera!
Mi-a placut mult si posibilitatea de a alege, de a returna un card si de a alege altul, chiar daca initial nu eram de acord. Reflectand insa mi-am dat seama ca este o cale mai acceptabila atunci cand nu vezi anumite semnificatii / simboluri simai ales o constientizare in trepte a mesajului cardurilor.
Asadar multumesc pentru aceasta oportunitate si ma bucur enorm ca ne-am cunoscut.”
Diana, consultant cariera, participant workshop Bucuresti, Mai 2012

„Pentru mine workshopul a insemnat atat un impuls cat si un ajutor. A fost important sa inteleg cum se pot combina cardurile si mai ales ca am putut adapta metodele aratate in mod divers si complex la cerinte si situatii concrete.”

Laura, psiholog, participant workshop Bucuresti, Mai 2012

„Am luat contact cu OH in 2008 in grupul de formare in consiliere si psihoterapie si a fost o experienta placuta si revelatoare. Workshopul pe tema utilizarii cardurilor OH (n.a. desfasurat in Feb 2010 la Cluj Napoca) a fost o sursa de inspiratie pentru ca am experimentat noi metode aplicative. Cardurile de asociere OH sunt o poarta catre emotii, trairi, imaginatie si creativitate, motiv pentru care le voi folosi in training si in alte activitati care implica dezvoltarea potentialului uman.”

Diana Nitu, Manager Resurse Umane, participanta workshop OH Cluj Napoca, Feb 2010

„Lucrez cu cardurile OH in scop terapeutic, in cadrul unui grup de psihodrama pentru copii cu deficienti de auz. In cadrul sedintelor de psihodrama pentru copii se lucreaza pe marginea unor povesti, gandite, alcatuite de copii. Copii deficienti de auz intampina mari greutati pe plan verbal, iar acest fapt influenteaza in mod negativ eficienta muncii terapeutice. Cu cardurile din seturile Saga si Mythos, am reusit sa lucram mult mai eficient, mult mai in profunzime ca tematica. Am mai folosit cardurile OH si cu adolescenti, in terapie individuala. Si lor le-au placut foarte mult.”

Ilyes Iren, psiholog , profesor psihopedagog, Scoala Speciala pentru Deficienti de Auz Nr.2, Cluj Napoca, participanta workshop OH Conferinta Segitok Tg. Mures, Oct 2009

„Cardurile OH sunt placut folositoare, instrumente intuitive care forteaza plasarea dincolo de un eveniment sau o intrebare. In mainile lui Adam Bourgeois, cele doua seturi de carduri OH – picturi si cuvinte – devin in acelasi timp revelatoare si indeamna la descoperiri. El exploreaza simbolismul cardurilor si arata cum acestea genereaza emotii, intuitia, sentimente care indruma la exprimare de idei si a fanteziilor personale cele mai intime.”

W. Brugh Joy, M.D., autor al cartii „Calea bucuriei – O harta a calatoriei transformationale”, comentand despre cartea lui Adam Bourgeois.

Stiu despre aceste instrumente din 2007. Le-am folosit de cateva ori si mi-au placut, considerandu-le o modalitate de provocare pentru client, pe teme foarte diferite, in functie de inspiratia, creativitatea si directia demersului terapeutic. Le folosesc cu grupuri de adolescenti ca o provocare la introspectie, autocunoastere si armonizarea relatiilor cu ceilalti, mai ales cu persoane reprezentative din viata lor .”

Mioara Peleanu, Psihoterapeut si Consilier Specialist

„These are incredible cards for showing the hidden traumas that we are now ready to address. Working with another compassionate person, the cards are ideal for helping to see what is currently blocking a person in their spiritual journey. I don’t recommend these as a ‘game’. They need to be taken seriously and handled in such a manner, otherwise significant distress could be triggered by not dealing with issues in a sensitive manner.”

Anonim

Gasim la OH Cards Institute metode si experiente impartasite de utilizatorii cardurilor OH din intreaga lume.

Carti pe tema cardurilor OH sau a genului:

  • That Perception Thing , autor Dawn Brown, ISBN 0-921165-76-5,
  • The OH Cards: A Technique to Enhance Therapeutic Efficacy, autor Connie L. Simons; Proiect de cercetare clinica aplicat la facultatea scolii de psihologie profesionala, Illinois, Chicago, ca cerinte in cadrul criculei doctorale in Psihologie in Psihologia Clinica ,
  • GUIDANCE AND COUNSELLING publicat de Guidance Centre, The Ontario Institute for Studies in Education, Volume 8, Number 4, March, 1993. OH Cards: Un proces pentru explorare interpersonala, autori Honore France si Joan Lawrence,
  • Creative Therapies – A psychodynamic approach within occupational therapy , autori Kim Atkinson si Catherine Wells, Stanley Thornes, ISBN0 7487 33108,
  • The Pencil Sharpener, autor Veronica Grønte, Suedia, 2001, ISBN 91-973227-8-4,
  • Dialog with pictures – fascination of picture traveling / Dialog mit Bildern – Von der Faszination der Bilderreisen, autori Gisela Trampert, 2001, 336 Seiten, ISBN 3-89846-049-5.
Comentarii Facebook