Workshop cu cardurile OH – Seminarul Consilierilor in Cariera, Nov 2019 [Inregistrare Video] + bonus

Acesta este inregistrarea video a workshopului de doua ore cu cardurile OH sustinut sambata, 9 noiembrie, in cadrul „Seminarului de Lucru al Consilierilor in Cariera si Educationali din Regiunea NV„, organizat de Universitatea Technica Cluj Napoca, in 8-9 noiembrie, la Cluj Napoca.

Am explorat cateva exemple de activitati cu cardurile si felul in care acestea se pot folosi in consiliere in cariera, consiliere educationala si la clasa, cu elevii sau studentii. Vorbim de asemenea si despre etica de lucru cu cardurile OH – adica regulile de baza in proces.

Cand cumperi aceasta inregistrare vei primi link la aceasta si il vei putea vizualiza oricand in timpul si ritmul propriu disponibil. Inregistrarea dureaza 2 ore si 13 minute si ai nevoie doar de o conexiune la Internet. Poti sa vizualizezi inregistrare pe computer, laptop, tableta sau smartphone.

Cand achizitionezi acest workshop inregistrat, primesti in plus, cadou inca o inregistrare de o ora, de la alt workshop cu cardurile OH, in total peste 3 ore de exemplificare a lucrului cu cardurile OH.

Recomand un ceai cald si un loc confortabil de unde sa te bucuri de lumea OH si in felul acesta – ma bucur sa pot impartasi un pic din ce inseamna OH si in acest mod. 🙂

Acest produs se plateste in avans si nu are livrare fizica, fiind cu acces online. Dupa ce se face plata se trimit pe email linkurile pentru vizualizarea celor doua workshopuri.

Pentru orice nelamurire sunt la un telefon distanta :), cu drag,

Iulia

Pachet „Business”

Acest pachet este pentru tine daca lucrezi in business si mai ales lucrezi cu oamenii; poate esti antreprenor, HRist, trainer, coach, project sau product manager, leader de echipa, marketing person, lucrezi in advertising sau alte industrii creative online sau offline, esti business developer sau ai alte roluri in business. Mai mult decat atat si mai ales, esti interesat(a) de o alta abordare – creativa, neasteptata, care rupe status-quo-ul.

Pachetul contine urmatoarele produse:

 • Setul OH++ contine 88 de cuvinte si 88 de imagini, poti lucra cu el in orice context, prelucrand asocieri complexe (cuvintele activeaza partea rationala a creierului, imaginile partea dreapta, cea a intuitiei, imaginatiei, creativitatii). Practic se pot face 7744 de asocieri, doar folosind acest set;
 • Setul Resilio ce contine 99 imagini si 44 de animale-resursa, reflecta stresul vieţii de zi cu zi şi pot dezvălui posibilităţi pentru relaxare
 • Setul TanDoo – contine 99 de carduri imagini si 44 de carduri cu semne de circulatie – TanDoo este despre comportament teritorial in relatii, fiind un instrument cu adresabilitate personala si profesionala. Se foloseste in explorarea relatiilor: cu partenerul de viata, in familie sau paeteneriate, in grupul de prieteni, cu colegii de birou etc.;
 • Setul Sweet Clarity – contine 108 carduri cu imagini – imagini dramatice ce ne pun in contact cu noi insine si cu ceilalti;
 • Cartea „Darul lui OH – 150 activitati cu cardurile OH si AHA” (in limba romana) – contine exemple de 150 de posibile activitati cu cardurile OH si AHA, majoritatea se pot adapta in context profesional.

Pe langa pretul special care vine la pachet, cand alegi acest set primesti cadou si 30 de carduri „blanco”, goale pe ambele parti. Acestea se pot desena sau picta pentru a crea propriile extensii la seturile existente sau pur si simplu un nou set de carduri cu imagini.

Pachet „Creativitate libera”

Acest pachet este dedicat celor care vor sa iti dezvolte latura creativa care este latenta naturii umane si celor care lucreaza in medii creative precum art-terapie, teatru, design, development, improvizatie, marketing, antreprenoriat, inovatie sau orice alt mediu creativ precum este viata :).

Am pus in acest pachet seturile cu imagini care ne rescriu reteaua neuronala si ne ajuta sa abordam perspective noi asupra vietii si a ceea ce facem. Iata-le:

 • ECCO contine 99 carduri cu picturi abstracte pentru imaginatie fara limite. ECCO este o provocare pentru imaginatie, o ancora spre arta, o poarta spre lumea fanteziei.
 • Lydia Jacob Story contine 55 carduri de imagini cu colaje. Dincolo de piesa-arta propriu-zisa, fiecare pictura din colectia LYDIA JACOB STORY este un punct de plecare pentru o lumea fantastica, un nou si totodata necunocut loc populat cu colectii memorabile de animale, oameni, plante si posibile obiecte neanimate. Cardurile invita la creare…
 • Morena contine 88 carduri-picturi si 22 carduri urme-pe-nisip toate cu tema Padurea Amazoniana. Culorile voioase, si armonia acestor taramuri fericite suprinse de autorul Walde-Mar de Andrade e Silva  invita la jucausenie, la creatie, la deschidere.
 • Beauregard contine 55 carduri cu colaje abstracte. Asocierea spontana poate sa inspire inventia de povestiri, anecdote sau discutii imaginare. Alte raspunsuri la aceste carduri pot sa isi gaseasca expresia in dans, musica, teatru sau pantomima sau oriunde e nevoie de creativitate.

Pe langa pretul special care vine la pachet, cand alegi acest set primesti cadou si 30 de carduri „blanco”, goale pe ambele parti. Acestea se pot desena sau picta pentru a crea propriile extensii la seturile existente sau pur si simplu un nou set de carduri cu imagini.

Cartea „Darul lui OH – 150 activitati cu cardurile OH si AHA”

NOTA: cartea este disponibila pentru cumparare doar alaturi de alte carduri sau in pachete speciale ori la evenimentele cu cardurile. Altfel nu are sens sa existe, fara sa aveti cardurile alaturi. 🙂

Iubesc cardurile OH din momentul în care le-am întâlnit pentru prima dată, într-un workshop susţinut în 2008 în România de Dr. Nevin Dölek (Turcia) căreia îi rămân profund recunoscătoare pentru această întâlnire. Am ştiut atunci că e important să le avem aici, aproape, astfel, în 2009 le-am adus şi făcut disponibile în ţară.

Prin aceste rânduri intenţionez să vă ofer o bucată din lumea OH, o lume plină de trăiri intense, o rampă de lansare pentru redescoperirea de sine, de ceilalţi şi a lumii în care trăim.

Aceasta carte s-a nascut din dorinta de a impartasi din experienta de utilizare a cardurilor OH in Romania si in intreaga lume.

Ideea acestei carti a a existat inca din 2009 si a prins forma fizica ani mai tarziu, prima editie a vazut tiparul in 2013. Aceasta este editia a patra, revizuita si extinsa in ianuarie 2019 – acum cuprinde 150 de activitati cu cardurile OH si AHA. Asa, ca de implinirea a 10 ani de OH-cards.ro. 🙂

Atentionare: activitatile descrise in aceasta carte sunt exemple de activitati. Nu inseamna in nici un fel ca ele pot fi folosite ad litteram in ceea ce faceti. Va recomand ca, in functie de obiectivele pe care le aveti cu beneficiarii, sa adaptati, sa extindeti sau sa creati activitati mapate pe nevoile acestora, pe context, pe momentul in relatie, in proces, in sesiune etc.

Este important in aceeasi masura, ca dincolo de orice activitate in care folosim cardurile OH sau AHA sa ghidam beneficiarul spre explorarea propriilor intelesuri pentru cardurile alese.

Nici un instrument nu poate garanta succesul unei interventii si dincolo de tehnicile, metodele si instrumentele pe care le folosim cu beneficiarii nostri, un element care intotdeuna sta la baza activitatii este calitatea de a fi umani si relatia pe care o construim cu beneficiarii.

Sa fim umani! 🙂

Vă invit să păşiţi în lumea OH!

Iulia Sara, autorul

Carte este tiparita 100% pe hartie reciclata.

ISBN 978-973-0-28698-4

Pachet Seria AHA

Acest pachet contine toate produsele din seria AHA, disponibila exclusiv in Romania prin OH-cards.ro. Pachetul contine:

La comanda acestui pachet, pe langa reducerea de 72 lei la pachet, primiti cadou si un set de 36 de carduri „blanco” goale pe ambele parti care se pot picta sau colora si creati astfel extensii ale seturilor cu imagini deja existente si chiar un set nou de carduri pentru propria folosinta.

nomi

Autorul Ronen Hirsch a desenat imaginile din setul de fata in perioada 2007-2009, explorand cu sine o stare de aici si acum. Majoritatea imaginilor din setul nomi sunt create in carbune pe hartie – regasim, asadar, nuante de negru / gri pe fundal alb. In foarte putine desene autorul a folosit si pastelurile colorate.

Autorul ne ofera prin intermediul acestor imagini un spatiu de conectare „fara minte” – nomi, numele setului, vine de la „no mind”, adica o stare in care mintea rationala este suspendata, lasand loc exprimarii noastre depline, o stare ce vine din prezentul aici-si-acum in care conectarea cu mintea inconstienta este instantanee. Se aduce astfel in mintea constienta stari, emotii, trairi care au nevoie de atenta noastra.

Pentru mine setul nomi este despre lumina de dincolo de intunecimile adancurilor noastre.

Iulia Sara, initiator OH-cards.ro, autorul indre

Iata cateva imagini din acest set:

Magia e in noi, cardurile sunt doar hartie si culoare.

— Moritz Egetmeyer, OH-cards.com

Carti postale „Sweet Clarity”

Ronen Hirsch a creat cartile postale din munca sa cu Sweet Clarity inca din perioada 2006-2009. Si le-a creat din nou, pentru a da si altora sansa sa se conecteze cu ce este clar in Sinele nostru.

In acest set gasiti 18 carti postale unice pe care le puteti folosi in diverse moduri:

 • trimiteti prietenilor cu care aveti o relatie personala
 • ca specialisti, le folositi cu clientii in tehnicile de jurnal, in procesele de terapie, consiliere sau alte spatii de sprijin pentru altii.
 • acasa cu partenerii de viata si cu copiii.

Sesiune de supervizare in lucrul cu cardurile

Aceasta este o sesiune de supervizare unu-la-unu care se desfasoara online si are durata de 60 de minute. In sesiune prelucram modul de lucru cu cardurile OH si AHA, din experienta persoanei supervizate. Presupun ca deja detii un set de carduri OH sau AHA si poate ai intrebari in legatura cu utilizarea lor, sau un caz de lucru concret cu clientul pe care vrei sa il explorezi; sau poate pur si simplu vrei sa iti imbunatatesti lucrul cu acest instrument minunat sau sa intri si mai in profunzimile procesului personal de lucru cu cardurile de asociere.

 

De ce supervizare?
 • Iti consolidezi metoda de lucru cu cardurile OH si AHA,
 • Beneficiezi de o abordare directa si personalizata pentru cazul tau specific,
 • Procesezi propriile cazuri de lucru cu clientii (in care folosesti cardurile) pentru a-ti imbunatati tehnica,
 • Experimentezi un proces de supervizare fundamentat stiintific (standard international ce are la baza munca si studiile in supervizare ale J. M. Bernard si R. K. Goodyear),
 • Iti dezvolti reflectarea in aplicarea cardurilor in activitatea profesionala,
 • Cresti constientizarea propriului stil in abordarea activitatilor cu cardurile OH / AHA (si nu numai!),
 • Primesti feedback si idei de imbunatatire pentru abordarile in folosirea cardurilor OH si AHA,
 • Practici o mare parte din abilitatile critice in consiliere / terapie: comunicare, ascultare activa, construirea de relatii, reflectare, lipsa judecatii de valoare, acceptare si toleranta,
 • Iti consolidezi rationamentele (corelatiile obiectiv – intentie – activitate – rezultat – consecinta – feedback loop) pe baza carora vei folosi de acum inainte cardurile in practica,
 • Iti cresti constientizarea asupra importantei supervizarii ca element in dezvoltarea profesionala continua.

 

De ce supervizare in lucrul cu cardurile cu Iulia?

Sunt supervizor certificat (CSP). Formez, incepand cu 2009, consilieri in cariera (GCDF) in context national si international (Taiwan, Portugalia, Singapore, Ungaria). Sunt GCDF Master Trainer (certificat). Am initial in 2009 proiectul OH-cards.ro si sustine workshopuri cu cardurile OH, de atunci incoace, in intreaga tara. Sunt formator de formatori (acreditat ANC), consultant in cariera (certificat GCDF), facilitator sanatate mintala (certificat MHF). Am lucrat pana acum cu sute de specialisti in roluri de sprijin, in workshopurile cu cardurile OH din tara. Lucreaz la randul meu, cand e nevoie, cu trei supervizori experimentati, cu peste 30 de ani de experienta in domeniu (USA, Austria, Romania). Si pentru ca iubesc ce fac :).

 

Abordarea mea in procesul de supervizare este una holistica, la fel ca si in consiliere si in tot ce fac in viata, iar rolul pe care mi-l asum in acest proces este:

 • sa identific nevoile tale de supervizare, stilul tau de invatare, procesul de invatare pentru a ghida procesul in beneficiul tau si a celor cu care lucrezi,
 • sa iti explic rationamentul din spatele interventiilor mele,
 • sa iti ofer feedback constructiv
 • sa dezvoltam o relatie bazata pe incredere in care sa aiba loc un proces care sa contribuie la dezvoltarea ta personala si profesionala,
 • sa te sprijin sa reflectezi, explorezi punctle forte si limitarile in lucrul cu cardurile OH,
 • sa te sprijin sa explorezi ce simti fata de clientul tau, fata de scopul interventiei cu cardurile si fata de scopul supervizarii propriu-zise,
 • sa te provoc, daca apar situatii de gen
 • sa te sprijin sa corelezi practica folosirii cardurilor cu teoria si abordarea pe care o ai in activitate,
 • sa te sprijin sa gestionezi situatii legate de beneficiari speciali (suicidali,  cariera etc.)
 • sa te sprijin sa gasesti alternative de interventie, optiuni, solutii, sa faci alegeri legate de activitatea cu cardurile in propriul context,

Plata pentru acest serviciu se face exclusiv in avans. Dupa efectuarea platii vei primi un email cu detaliile pentru conectarea online. E nevoie sa ai conexiune la internet si camera si microfon pentru momentul conectarii. De indata ce procesez comanda o sa primesti un telefon in care planificam impreuna sesiunea online. Bineinteles ca un proces de supervizare bazat pe mai multe sesiuni are mai multa coerenta si rezultate mult mai bune, insa asta ramane la latitudinea ta. 🙂

Te astept cu drag sa intram in profunzimile lucrului cu cardurile OH intr-un context profesional consolidat avand o abordare holistica bazata pe incredere si confidentialitate.

Iulia

Pachet Toate seturile de carduri

Acest pachet contine toate seturile de carduri disponibile pe site: seria OH (18 seturi), seria AHA (trei seturi) si cartea „Power of OH” (limba engleza, care complementeaza setul de baza OH++).

Veti primi, in plus fata de produsele de mai sus, urmatoarele produse in valoare de 330 lei:

 1. Cartea „Darul lui OH – 150 activitati cu cardurile OH si AHA (limba romana) – disponibila pe site exclusiv in unele pachete precum acesta (nu poate fi cumparata online in mod individual). Contine exemple de 150 activitati cu cardurile OH si AHA.
 2. Cartea „Strawberries beyond my window (in limba engleza),
 3. Set de 17 carti postate „Sweet Clarity”,
 4. Un set de 50 de carduri „blanco” – goale pe ambele parti. Acestea se pot desena su picta pentru a crea propriile extensii la seturile existente sau pur si simplu un nou set de carduri cu imagini.
 5. Livrare gratuita prin Posta Romana. Plata pentru acest pachet se face doar in avans (nu ramburs).

Valoarea totala pe care o economisiti atunci cand cumparati acest pachet este de 558 lei (330 lei cadou + 228 lei reducere la pachet).

Pachet „Storytelling”

Acest pachet contine patru seturi de carduri care permit o multitudine de asociatii complexe (9.150.625, mai exact 🙂 ) si o carte cu exemple de activitati cu cardurile. Pachetul contine:

 • Setul Mythos, lucrand cu legende si mituri, invita la spunere de povesti ce au la baza metafore complexe. Contine 55 de carduri cu imagini.
 • Setul Saga are tema povesti si povestiri, ne invita la povestile proprii. Contine 55 de carduri cu imagini.
 • Setul 1001 renaste in fiecare dintre noi arta de a spune povestiri, fiind un covor multicolor ce ne poarta pe taramul simbolurilor din cele 1001 de nopti. Contine 55 de carduri cu imagini.
 • Setul Shen Hua, cu sa fara cunostinta despre povestirile actuale chinezesti pe care le suprind, participantul ajunge sa exprime propriile asocieri si sa creeze propriile povestiri. Contine 55 de carduri cu imagini.
 • Cartea „Darul lui OH – 150 activitati cu cardurile OH si AHA” (limba romana) – disponibila pe site exclusiv in unele pachete precum acesta (nu poate fi cumparata online in mod individual). Contine exemple de 150 activitati cu cardurile OH si AHA.

Seturile despre care vorbim in acest pachet pot fi folosite cu copiii sau cu adultii, acasa sau cu prietenii, singur(a), in doi sau in grup. Povestirile, trairile evocate de carduri sunt nemarginite si unice, asa cum este fiecare din noi atunci cand intalnim cardurile.

In plus, pe langa reducerea pe care o primesti la pachet, primesti cadou si 30 de carduri „blanco”, goale pe ambele parti. Acestea se pot desena sau picta pentru a crea propriile extensii la seturile existente sau pur si simplu un nou set de carduri cu imagini.