pentru acasa

Fie ca esti parinte si folosesti cardurile cu partenerul(/a) sau cu copii, fie ca esti frate / sora mai mare si le folosesti cu sora / fratele mai mic(a), fie ca esti bunic(a) si le folosesti cu nepotii sau la o intalnire cu prietenii, cardurile OH sunt o trambulina multicolora pentru nenumarate explorari.

Cardurile OH faciliteaza un spatiu in care fiecare participant este vazut, ascultat, auzit, valorizat. Se pot folosi de copii de indata ce inteleg sa aiba grija de ele (sunt pe suport de hartie - sa nu le rupa, etc.).

Joaca cu cardurile OH este intotdeuna serioasa... deoarece scoate la iveala traiti, emotii, ganduri, dorinte, vise, frici.

Iti doresti sa faci mai mult pentru dezvoltarea abilitatilor de auto-cunoastere, de comunicare, emotionale, sociale, de autonomie, artistice, congnitive, practice ale puiului tau.

Poate puiul tau are nevoie de atentie sporita (ADHD, autism, dezabilitate, bolnav cronic, marginalizat in orice fel, etc.) - creati un spatiu de siguranta in care sa vorbiti despre sine, viata si lume.

Iti doresti sa vorbiti despre ce este important pentru tine si voi, cu partenerul(/a) de viata, sa deschizi sau sa explorati subiecte sensibile, cu tact si grija pentru amandoi.

Cand ai prieteni sau cunoscuti in vizita, iti doresti sa petreceti timp de calitate, discutand subiecte ce au inseamnatate pentru tine si voi.

Spuneti si creati povesti impreuna, despre ce va doriti, ca se intampla, ce simtiti, creati unui plan sau explorati alternative potrivite pentru toti.

Afla ce e in sufletul puiului  sau partenerului tau, ajutandu-o/l sa se conecteze cu ce e in interior si sa isi exprime gandurile, emotiile, trairile.

Cateva din beneficiile folosirii cardurilor OH:

 1. dezvolta vocabularul, limbajul si abilitatile de comunicare la copii,
 2. dezvolta contactul cu propria persoana, faciliteaza reflectarea interioara, introspectia, auto-cunoasterea,
 3. dezvolta creativitatea si imaginatia,
 4. invita la impartasire de povesti si povestiri,
 5. declanseaza exprimarea emotiilor si sentimentelor (dezvoltare emotionala),
 6. antreneaza un grup de adulti sau copii in activitati creative, exploratorii, sociale,
 7. antreneaza intrega familie in relationare (dezvoltarea sociala),
 8. dezvolta relatiile si afectivitatea umana,
 9. dezvolta autonomia personala prin incurajarea spatiului personal autentic si de exprimare fara a fi judecat(a),
 10. dezvolta intuitia, aprofudeaza umanitatea.

Contexte in care poti folosi cardurile OH acasa:

 1. parintii cu copiii,
 2. cu partenerul (/a) de viata sau de relatie,
 3. bunicii cu nepotii,
 4. cu prietenii de familie,
 5. in serile de joaca / weekendurile impreuna,
 6. in grupurile de copii (vizite, petreceri, reuniuni de familie etc.).

Esti specialist in roluri de sprijin, antreprenor sau artist? Afla mai multe despre cum se folosesc cardurile in aria ta de activitate.