Numere de urgenta in Romania

Atunci cand  întâmpini dificultăți si nu ai cu cine discuta, apelează cu încredere liniile de urgență pentru a primi asistență și consiliere.

Apelul de urgență: ✆ 112

112 este numărul unic, gratuit, pentru apeluri de urgență, apelabil din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă. Apelul 112 alertează serviciile de Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamari etc. Disponibil 24/7.

Pentru alte detalii vezi https://www.sts.ro/ro/despre-112

 

Telefonul copilului ✆ 119

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a operaționalizat numărul unic național 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, în cadrul programului guvernamental „Din grija pentru copii”.

Numărul 119 este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă și este disponibil 24/7, fiind operat de consilierii specializați în asistență socială și protecția copilului.

Pentru mai multe detalii vezi comunicarea STS.

 

Linia telefonică antisuicid: ✆ 0800 801 200

Linia telefonică gratuită antisuicid este oferită de Alianța Română de Prevenție a Suicidului.

Voluntarii liniei telefonice oferă suport psihologic și consiliere psihologică telefonică sau în scris (la adresa de mail sos@antisuicid.ro) persoanelor aflate în criză suicidară sau care prezintă risc suicidar crescut, respectând confidențialitatea și intimitatea apelanților. Numărul de telefon este apelabil gratuit la nivel național, din orice rețea.

Program de lucru: zilnic între orele 19:00 și 07:00 sau 24/7 prin email.

Pentru mai multe detalii vezi www.antisuicid.ro.

 

Linia telefonică destinată victimelor violenței domestice: ✆ 0800 500 333

Linia telefonică este gratuită din orice rețea de telefonie cu acoperire națională și funcționează 24/7 pentru semnalarea situațiilor de violență domestică, trafic de persoane, discriminare multiplă sau discriminare de gen.

Se asigură asistență, consiliere (psihologică, juridică) și îndrumare către instituții abilitate, asigurând confidențialitatea și menținerea siguranței victimelor.

Pentru mai multe detalii vezi https://anes.gov.ro/call-center/

Linia telefonică pentru informare și consiliere antidrog: ✆ 08008 700 700

Linia telefonică oferă informații și asistență în legătură cu prevenirea și tratamentul consumului de droguri, informații privind centre medicale pentru consumatori, reabilitare psihosocială, centre postcură etc.

Numărul este apelabil gratuit, de luni până vineri, între orele 08:00 și 20:00.

Inainte de toate

Ai grija de sanatatea ta fizica si mai ales emotionala pentru a nu ajunge in situatii care necesita apelul la vreuna din liniile de mai sus.

Oricum, noteaza in agenda telefonului tau aceste numere, pentru a le avea la indemana atunci cand situatia o cere, pentru sine  sau pentru cineva de langa tine.