Mental fitness: Metode practice de rezilienta. Workshop cu Dr. Andreea Szilagyi

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 28/09/2021 - 06/10/2021
6:00 pm - 9:30 pm


Tema de lucru

Tema rezilienței în domeniul sănătății mintale a fost și este una de mare interes, iar eforturile de înțelegere a mecanismelor psihologice implicate în abilitățile de adaptare, recuperare și de menținere a unui nivel optim de funcționare, în ciuda greutăților și provocărilor vieții, a căpătat o amploare deosebită în ultimii ani.

Activitatea propusă în acest workshop este intensiv experiențială și este construită în jurul unui sistem de concepte relevante domeniului filosofiei, al științelor educației, psihologiei şi consilierii.

Vom exersa tehnici de auto-explorare și intervenții specifice de conștientizare și reducere a nivelului de stres, adaptate din diferite modele terapeutice, de la gestalt și psihodramă, pana la teoria polivagală și tapping. Momentele de auto-reflecție și auto-explorare de tip individual sunt aliniate cu activități de interacțiune de grup, discuții, dezbateri, lucrul cu cardurile OH.

Participarea la acest workshop te va ajuta să:

  • Identifici elementele filosofice, teoretice și practice ale fenomenelor de stres și de reziliență;
  • Exersezi abilitățile de identificare și adresare a elementelor de stres și criză emoțională;
  • Implementezi tehnici de accesare și menținere a unui nivel optim de echilibru pe termen scurt, mediu și lung;
  • Identifici oportunități pentru crearea unei comunități virtuale de comunicare și sprijin pe teme de reziliență.

Vei lua cu tine o colectie de instrumente cu aplicabilitate imediată la nivel personal și pentru clienții individuali și de grup cu care lucrezi.

Structura programului:

  • Despre știința rezilienței. De la stoici la neuropsihologie.
  • Spre o stare de echilibru. Elementele-cheie ale rezilienței.
  • Sensul vieții, compasiunea, conectarea, energia.
  • Metode practice de auto-explorare și de stimulare a rezilienței.
  • Reziliența aplicată pentru practicieni.

Vom lucram online, pe Zoom. Materialele de lucru inițiale vor fi transmise participanților cu o saptamana înainte de începerea workshopului.

Agenda programului: 28, 29 septembrie, 5 si 6 octombrie 2021, fiecare zi intre 18:00 – 21:30.

Acest eveniment este dedicat psihologilor, terapeuților, specialişilor în sănătate mintală, consilierilor școlari și în carieră, tuturor profesioniștilor care activează în zona de dezvoltare a capitalului uman din mediul non-profit și de business — coach, manageri, specialiști în resurse rmane, precum și studenților care se pregătesc în aceste domenii.

Facilitatorul workshopului: Dr. Andreea Szilagyi

Dr. Andreea Szilagyi este autor, formator, executive coach, unul din primii fromatori de consilieri și de supervizori din Romania și din SE Europei. Are formare și expertiză în domeniile: științele educației, leadership development, consiliere în carieră, consiliere școlară, supervizare în consiliere, sănătate mintală, executive coaching, evaluare în organizații, certificare și acreditare în profesiuni de sprijin.

Dr. Szilagyi este fondatorul Asociației Consilierilor Români și a Jurnalului Român de Consiliere — unica publicație destinată exclusiv domeniului consilierii din Europa.

A desfășurat activități de profesionalizare a serviciilor de consiliere (școlară, în carieră, de sănătate mintală) în universități (din 1996), în companii for-profit și non-profit (din 1999) și, în contextul implementării unor strategii naționale și regionale cu fonduri europene și internaționale, în instituții sau organizații din Bulgaria, Cipru, Germania, Grecia, Macedonia, Portugalia, Singapore, Statele Unite ale Americii, Taiwan, Turcia, Ungaria.

 

Invitat: Iulia Sara

Iulia este initiator si coordonator al OH-cards.ro (din 2009 in Romania), lucreaza si sustine workshopuri cu cardurile OH din 2009 incoace, in intreaga tara. Iulia este formator de formatori (acreditat ANC), consultant in cariera (certificat GCDF Romania), facilitator sanatate mintala (Mental Health Facilitator, inclusiv MHF Trainer) si supervisor (certificat CSP). A format specialisti in roluri de sprijin la nivel national si international (Portugalia, Singapore, Taiwan, Ungaria) si a lucrat pana acum cu sute de specialisti in roluri de sprijin, in workshopurile cu cardurile OH din tara. A colaborat cu NBCC Romania si EBCC pentru profesionalizarea ocupatiei de consilier in Romania. Este membru fondator al Asociatiei Consilierilor Romani (ACROM) si a fost membru in Consiliul Director ACROM (mandatul 2008-2012).

Sursa foto cover: Aleyna Rentz de pe Unsplash

Bookings

Ticket Type Price Spaces
Early Bird
Pret special valabil pentru cei hotarati care confirma participarea prin plata taxei pana pe 15 august, inclusiv. Pretul intreg al programului este de 2400 lei. Pentru grupuri mai mari de 5 persoane va invitam sa ne contactati pentru a beneficia de un pret special.
1.450,00 lei


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.