Bucuresti – Noiembrie 2013: Conferinţa Naţională de Psihotraumatologie

Date/Time
Date(s) - 02/11/2013 - 03/11/2013
Toata ziua

Location
Bucuresti


suntem parteneri la conferinţa naţională de psihotraumatologie 2013

Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) organizează, în zilele de 2 și 3 noiembrie 2013, Conferința Naționala de Psihotraumatologie, ediția a II-a, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Evenimentul va avea loc  la sediul Facultății de Psihologie și Științele Educației (Șoseaua Panduri, nr. 90, Bucureşti).

Vom avea stand cu cardurile OH în cadrul conferinţei, vă aşteptăm cu drag!

Conferința Națională de Psihotraumatologie este cel mai amplu eveniment din Româniadedicat acestui domeniu și singura manifestare științifică națională pe tema traumei psihice, la care participă lectori-psihologi, specialiști de renume, din țara și din străinătate.

 

Ca o noutate absolută, în acest an, conferința va avea două secțiuni:

Secțiunea destinată publicului larg, intitulată Fii Bine cu Tine! și

Secțiunea destinată specialiştilor în sănătate mintală, intitulată Traumă și vindecare într-o comunitate aflată în dificultate.

Este pentru prima dată în România când o conferinţă pentru profesionişti se deschide către nespecialişti, deoarece ei sunt cei care pot aplica și beneficia de cunoașterea psihologică  ştiinţifică în viaţa lor de zi cu zi.

 

Despre evenimentul destinat publicului larg, conferința intitulată FII BINE CU TINE!

Evenimentul este parte a Conferinței Naționale de Psihotraumatologie, ediţia a II-a, și va avea tema ”Fii bine cu tine în cuplu, în familie, cu copiii”. Sunt invitați să participe toți cei care își doresc cunoaştere ştiinţifică de calitate, în termeni ce pot fi înţeleşi şi, mai ales, aplicaţi ulterior în viaţa lor.

 

Lectorii ISTT vor oferi soluţii practice pentru  cei ce își doresc să trăiască mai armonios în cuplu sau familie, să fie mai împăcați cu trecutul lor şi mai pregătiți pentru încercările vieții, alături de cei dragi şi de copii. Așadar, sunt așteptați să participe părinți, persoane singure sau aflate în cuplu.

 

Despre ce vom vorbi:

Podul de piatră s-a dărâmat – despre dificultățile vieții și cum să ne imunizăm la ele
Aventura lui Împreună cu Separat
Dominoul sufletesc al familiei – direcția o dai TU
Copilul, părintele și tehnologia – ce putem face pentru a ne proteja copiii și a-i feri de traume?
La o șuetă cu bebelușul tău! Comunicarea non-verbală cu bebelușii și copii foarte mici
Cum ajută psihoterapeutul un copil cu dificultăți de învățare
Secțiunea destinată specialiştilor în sănătate mintală, intitulată TRAUMĂ ȘI VINDECARE într-o comunitate aflată în dificultate

Pe parcursul a două zile, cei mai buni profesionişti din ţară şi nume sonore de peste hotare vor oferi inspiraţie, cunoştinţe şi acces la cele mai noi modalităţi de abordare a traumei psihice specialiștilor din domeniul sănătății mintale.

 

Printre temele abordate:

Rolul comunității asupra sănătății individuale
Posibilităţi de intervenţie în tulburarea de stres posttraumatic
Consecinţele evenimentelor traumatice trăite în copilărie asupra sănătăţii mintale
Sindromul burn-out
Evaluarea psihofiziologică a traumei
Cum se ajunge la de la traumă la soluţii urmând calea clientului
Evaluarea riscului de trauma la nivel organizațional
Despre organizatori

ISTT este o asociație profesională care oferă ajutor psihologic celor care au nevoie și care promovează cunoștinţele despre traumele psihice (susținem workshop-uri periodice pentru publicul larg și cursuri de formare continuă referitoare la psihotraumatologie pentru psihologi, medici, cadre didactice și nu numai – aproximativ 120 persoane au participat, până în prezent, la training-urile oferite prin intermediul nostru).

Lasa-ne un comentariu aici:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.