Etica de lucru pe Zoom la OH-cards.ro

Evenimentele online OH-cards.ro au loc pe Zoom. Cum te pregatesti pentru un eveniment cu noi?

Pregatirea Zoom

Daca nu ai inca aplicatia Zoom instalata e momentul sa o instalezi din timp, sa iti creezi un cont si sa o testezi din timp cu cineva apropiat, sa fii sigur(a) ca functioneaza (audio si video) pentru intalnirea noastra. Atentie si la conexiunea de internet. Nu vom avea timp atunci sa gestionam situatiile tehnice individuale care apar si nu as vrea sa pierzi nici un moment din timpul nostru impreuna.

Este foarte important ca si camera video sa functioneze corect. In intalnirile noastre e important sa ne vedem unii pe altii, atunci cand nu se specifica altfel.

Conectare

Te invit sa te conectezi de pe laptop/computer, nu de pe telefonul mobil.
E important sa vezi bine un ecran cat mai mare, deoarece o lucram cu cardurile, cu imagini si cuvinte si e bine sa ai cele mai bune conditii pentru a le vizualiza pe propriul tau ecran.
Daca in orice moment Zoomul tau se deconecteaza, te vei reconecta imediat sau cat mai repede, folosind aceleasi date de conectare pe care le-ai folosi initial.
Daca se intampla sa te deconectezi, la reintrarea ta in sesiune incearca sa ne prinzi din urma din mers, sa fii cat mai discret(a) in a nu deranja sesiunea in desfasurare.

Intimitate

Te rog, pentru timpul nostru impreuna, sa fii intr-un spatiu fizic linistit, delimitat fizic de alte persoane (inchizi usa/ usile 🙂 ). Introspectia este facilitata si de confidentialitate si intimitate. Te invit sa agreezi cu cei cu care locuiesti, daca este cazul, sa respecte acest spatiu-timp si sa nu te deranjeze (cred, poate fi provocator, mai ales daca sunt si copii mici).

Eticheta de lucru cu Zoom

  • Fii atent(a) la zgomotele de fond (gen ventilatoare, traficul de afara etc.) si la obicte miscatoare (ventilator, perdea in vant, masini care trec). Incearca sa fii departe de asa ceva, atlfel nu te vom putea auzi bine si vom comunica dificil.
  • Evita sa iti pui backgrounds – acestea distrag atentia si incarca conexiunea video. Vei avea o calitate mai slaba in connexiune. In plus, acum, de un an si ceva, suntem cu totii obisnuiti sa ne conectam de acasa, unde e normal sa nu fie ca la birou 🙂 . Cu totii intelegem asta.
  • Daca folosesti o tableta pentru conectare, fii sigur(a) sa o fixezi pe o suprafata statica, sa nu se miste in timp ce suntem in sesiune. Astfel videoul tau nu o sa deranjeze si conexiunea video nu o sa fie ingreunata de procesare video continua.
  • Evita sa ai in statele tau sursa de lumina (bec, soare, fereastra), astfel te vom putea vedea cu totii bine, in loc sa vedem sursa respectiva de lumina.

 

Eticheta pentru spatiul nostru online cu cardurile

  • Esti rugat(a) sa ajungi la timp, practic cu cel putin 5-10 minute inainte de ora fixa, pentru a putea incepe la timp.
  • La conectare si in timpul sesiunilor esti rugat(a) sa iti pastrezi microfonul pe mute. Vei fi invitat(a) direct sa faci unmute la microfon pentru momentele cand conversam direct.
  • Camera video iti va fi pornita, astfel incat sa ne vedem cu totii, cu exceptia momentelor de „acvariu” in care ti se va cere sa o pui pe „off”.
  • Te invit ca inainte sa inti in sesiune sa iti redenumesti userul de pe ecran asa cum iti doresti sa fii numit(a) in sesiune. De obicei in sesiunile noastre ne spunem pe prenume :).
  • Fii respectuos(/oasa) cu ceilalti colegi de sesiune si nu le cere nimic.