[workshop] Tacerea, respiratia si constienta de sine in consiliere si terapie

Nici nu stiu cum sa prezint acest… workshop :). Ma stradui totusi, mai jos…

„Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes.” – Carl Jung

Daca rezonezi cu ce am scris mai jos…

Constienta de sine inseamna a ne deschide mintea si inima pentru a avea experienta propriului sine. Imputerniceste si ne faciliteza accasul catre interior si ne face sa ascultam propriile emotii, ganduri. Constienta de sine necesita empatie, randare, fermitate, blandete, umilinta si iubire.

Tacerea e de aur, in consiliere si rolurile de sprijin, la momentul si locul potrivite.

Respiratia si practica atentiei la respiratie poate sa ne aduca in prezenta

Ce si cum ne afecteaza pe noi in rol de sprijin pe care il avem?

 

Exploram…

  • Respiratia si practicam atentia la respiratie si la senzatiile din corp ca tehnica de ancorare in prezent.
  • Constienta de sine, prezenta in spatiul aici si acum.
  • Tacerea, ca element magic care invita si creaza spatiu pentru deschidere, exprimare, afirmare in relatia de consiliere / terapie / coaching etc.
  • Cum afecteaza perceptia tuturor elementelor de mai sus propria noastra viata de zi cu zi, pe termen scurt, mediu si lung, dincolo de rolul de specialist pe care il avem.

Cream un spatiu de siguranta. Abordam toate astea cu autenticitate, cu umilinta si cu incredere ca rolul nostru, de specialist… influenteaza beneficiarul, prin simpla si unica noastra prezenta in primul rand, fara a incepe sa luam in consideratie tipul de interventie pe care il alegem, tehnicile sau instrumentele pe care le folorim in ceea ce facem sau factorii externi care afecteaza relatia.

Pentru cine este acest workshop?
Oricine lucreaza in roluri de sprijin precum consiliere, terapie, art-terapie, asistenta sociala, consiliere scolara, coaching, training, HR, mentoring. Si mai ales este pentru tine daca lucrezi cu sinele 🙂 la nivel profund.

Acest workshop este unul pentru explorare personala. Procesul va fi ghidat de obiectivele personale ale participantilor si de sinergia grupului.

Structura programului: 9:30-17:30 (cu doua pauze scurte si una de pranz, neinclusa)

Va astept cu drag si inimile deschise sa exploram interioarele noastre 🙂 si sa intelegem mai bine cum ne afectam propria viata si cum afectam relatiile cu beneficiarii cu care lucram.

Iulia