Puterea metaforei – Introducere in tehnica de lucru cu cardurile metaforice (workshop de o zi)

Singurul workshop din Romania (de o zi) care te invata tehnica de lucru cu cardurile metaforice OH si iti explica procesul ce are loc atunci cand le folosesti.

Ma bucura diversitatea situatiilor in care pot fi utilizare aceste carduri. Plec cu inspiratie in lucrul cu ceilalti.

(psiholog, participant workshop cu cardurile, Bacau 2019). Vezi alte testiminoale aici.

Ce vei invata in acest workshop online?

 • Intelegi procesul din spatele folosirii cardurilor metaforice in accesarea partii subconstiente a psihicului nostru,
 • Inveti tehnici de utilizare ale cardurilor care faciliteaza reorganizarea emotionala a beneficarilor cu care lucrezi (clienti, copii, pacienti, adulti),
 • Creezi un spatiu de siguranta pentru cei cu care lucrezi, un spatiu in care este respectat ritmul fiecaruia, in care este onorata intimitatea, inteligenta si imaginatia fiecaruia,
 • Inveti etica de lucru cu cardurile - regulile de baza in procesul de lucru,
 • Inveti sa facilitezi un spatiu in care este incurajata introspectia, constientizarea de sine, intuitia, exprimarea emotiilor, conectarea cu toata paleta de emotii.
 • Primesti idei despre cum sa utilizezi cardurile metaforice si in mediul online.
 • Inveti sa aplici cardurile metaforice in practica ta, cu clientii / beneficiarii.

Cerinte si recomandari

 • Ai o perspectiva holistica, integrativa asupra fiintei umane.
 • Nu e nevoie sa detii carduri de niciun fel pentru a face workshopul, in workshop vei intelege mai bine ce sunt ele si daca si pe care carduri metaforice le vei alege primele, pentru ceea ce iti doresti.

Descrierea workshopului

Vrei sa iti ajuti clientii si beneficiari sa isi dezvolte inteligenta emotionala, sa reduca stresul, sa traiasca mai mult echilibrul emotional, sa devina adulti maturi?

Vrei sa delochezi procesul cu clientii tai, mai ales atunci cand simti ca nu mai stii din ce parte sa o apuci?

Vrei sa ai un instrument care il face pe clientul tau sa exprime emotii, sa se conecteze emotional pentru a putea reintegra experiente vechi care au ramas neprocesate?

Vrei sa iti ajuti clientii si beneficiarii sa iti imbunatateasca abilitatile creative, intuitive si introspective?

Cardurile OH sunt un instrument care te ajuta acolo unde alte tehnici si metode nu ajung, acolo unde nu mai stii ce sa faci ca sa deblochezi clientul / beneficiarul sau procesul in care sunteti sau unde ai nevoie de un context creativ - declansator care sa aduca clientului noi constientizari.

In acest workshop afli informatiile de baza despre cardurile metaforice OH si AHA, felul in care cardurile OH au devenit ceea ce sunt acum in intreaga lume, procesul de lucru cu ele, etica si cadrul in care desfasuram activitati cu acestea. In 95% din timpul nostru in workshop vom lucra experiential exemple concrete folosind cardurile. In unele exemple de activitati vom lucra unu la unu, alaturi de o persoana care joaca rolul unui client, in altele participantii lucreaza in perechi sau grupuri, in functie de marimea grupului de lucru. Fiecare activitate este ghidata de mine. Pentru fiecare activitate iti prezint setul de carduri folosit, obiectivul activitatii, pasii aplicati si vei fi martor la procesul care are loc, fie in rol de client sau de observator.

Vom lucra diferite tipuri de activitati folosind diferite seturi dintre cardurile metaforice OH sau AHA. De asemenea, dupa exemplificarea fiecarei activitati o sa dezbatem si o sa fac de-constructia activitatii, pentru ca tu sa primesti perspective, observatii, atentionari, sugestii si idei noi. Toate acestea te vor face sa intelegi cum duci in experienta ta practica acel tip de activitate si mai ales la ce sa fii atent(a).

Acest workshop este pentru pentru tine, daca:

 • esti terapeut, psiholog, consilier scolar, asistent social, coach, consilier in cariera, mentor, art-terapeut sau ai orice alt rol de sprijin sau suport,
 • esti trainer, formator, educator, invatator, profesor sau ai orice alt rol in educatie / formare,
 • esti om de HR, leader preocupat de relatia cu echipa ta sau orice rol care implica dezvoltare de relatii umane,
 • lucrezi cu copii, adolescenti sau adulti sau poate in contexte CES,
 • esti parinte interesat de sanatatea emotionala a copii lor tai,
 • esti interesat(a) de introspectie, cautare interioara si banuiesti sau stii ca raspunsurile sunt in interior,
 • Iti doresti sa inveti sa folosesti cardurile metaforice,
 • preferi o interactiune live experientiala, in locul uneia de invatare din inregistrare video (precum cea a Cursului Online "Introducere in tehnica de lucru cu cardurile metaforice".

Acest workshop include:

 • cele 7 ore de workshop,
 • acces la toate activitatile experientiale si interactiunile live din workshop,
 • brosura cu prezentarea cardurilor metaforice si produselor disponibile la www.OH-cards.ro,
 • prezentarea PPT in care exploram ce sunt cardurile metaforice, cine le foloseste, unde se folosesc si care sunt beneficiile care le aduc ele,
 • diploma de participare (optionala, exclusiv la cerere), pentru 7 ore de workshop, pentru ariile de competenta atinse (se ofera la cererea, dupa incheierea acestuia),
 • reducere timp de 15 zile dupa workshop, la comenzi pentru orice produs de pe site,
 • acces ulterior pe WhatsApp la grupul exclusiv dedicat Comunitatii OH-cards.ro, unde impartasim experientele cu cardurile si unde anunt alte evenimente si resurse disponibile comunitatii (articole, videouri demonstrative, interviuri cu experti care utilizeaza cardurile).

Ce sa te astepti de la acest workshop?

 • Vei experimenta activitati practice in interactiuni live online, ghidate pas cu pas de mine.
 • Vei participa la diferite tipuri de activitati cu diferite seturi de carduri din seria OH sau AHA.
 • Vei intelege cum folosim cardurile si etica de lucru si de asemenea, cand NU le folosim.
 • Dupa parcurgerea workshopului vei avea idei despre cum sa folosesti cardurile in activitatea ta.
 • Vei descoperi multe situatii in care aceste carduri se pot folosi.
 • Vei avea acces la grupul comunitatii OH-cards.ro pe WhatsApp.

Ce spun alti specialisti cu care am lucrat?

Vezi testimoniale primite din 2009 incoace, de cand lucrez cu aproape 2000 de specialisti din tara.

 

Despre facilitatorul workshopului

Iulia Sara, initiator si coordonator OH-cards.ro (din 2009 in Romania), lucreaza si sustine workshopuri cu cardurile OH din 2009 incoace, in intreaga tara. Iulia este formator de formatori (acreditat ANC), consultant in cariera (certificat GCDF Romania), facilitator sanatate mintala (Mental Health Facilitator, inclusiv MHF Trainer) si supervisor (certificat CSP). A format specialisti in roluri de sprijin la nivel national si international (Portugalia, Singapore, Taiwan, Ungaria, in rol de GCDF Master Trainer certificat) si a lucrat pana acum cu peste 1700 de specialisti in roluri de sprijin, in workshopurile cu cardurile OH din tara si Rep. Moldova. A colaborat cu NBCC Romania si EBCC in intentiile lor de profesionalizare a ocupatiei de consilier in Romania. Este membru fondator al Asociatiei Consilierilor Romani (ACROM) si a fost membru in Consiliul Director ACROM (mandatul 2008-2012).

S-a retras la tara in 2016 unde duce o viata simpla aproape de Pamant si Natura. Gasesti mai multe informatii despre ea pe Spatiu cu Sens, cu Iulia Sara.


Important: Conținutul acestui workshop este oferit în scopuri educaționale. Acest workshop nu a fost acreditat de nici un stat, asociație națională, internațională de acreditare si nu ofera credite de la Colegiul Psihologilor din Romania. Continul din acest workshop nu reprezinta in nici un fel editura OH Publishing. Adeverintele de participare la workshop se emit la cererea explicita si optionala a participantului, dupa finalizarea acestuia, si sunt emise de Asociatia Career Pass. Fiecare adeverinta emisa va contine numarul de ore de curs (cele 7 ore) si enumerarea ariilor de competenta pe care le atinge workshopul. Nici o adeverinta, nici un continut, articol sau orice fel de resursa de pe acest site nu este permis sa fie duplicat, partial sau integral. Autorul acestui workshop este Iulia Sara.

Vezi la linkurile de mai jos urmatoarele editii planificate ale workshopului si inscrie-te direct la eveniment.