John David Ellis

John David Ellis a studiat arta în anii 1950 la Liga Studenților de Artă din New York, continuând să trăiască și să picteze în New York până în 1985.
Apoi sa mutat în statul Maine, mai întâi într-un mic sat de pescari și mai târziu într-un oraș mai mare, unde a construit un studio special adaptat pentru operele sale, multe dintre ele fiind de dimensiuni mari. In ultima parte a vietii si-a împartit anii între SUA și Europa, unde si-a continuă munca în Pădurea Neagră din Germania.

Picturile sale sunt complet abstracte și nu au conținut ușor de identificat. Prin urmare, când a fost întrebat de Moritz Egetmeyer să picteze o serie de cărți pe tema „circ”, el a refuzat, răspunzând că, indiferent de ce temă a început, totul e sortiti sa ajungă abstract. El a sugerat, totuși, o punte de cărți care să conțină subiecte complet abstracte, înțelesurile cărora ar fi apoi oferite de fiecare privitor. Egetmeyer a crezut că acest lucru este o explorare utilă și rezultatul a devenit cea ce azi este publicat in setul de carduri ECCO.
Numele ECCO, incidental, a fost sugerat de companionul de viață al lui Ellis, Joan Beauregard, care, la fel ca și Ellis, a pictat profesional timp de peste patruzeci de ani.

Autor al

Ecco – Set 99 Carduri metaforice – imagini abstracte