Ely Raman

Ely Raman a trăit împreună cu partenera sa, Joan Lawrence, în Victoria, pe coasta canadiana a Pacificului. Cardurile OH au fost o trăsătură centrală a vieții lor.
În anii în care a predat artă la Universitatea Rutgers din New Jersey, una dintre formele preferate de expresie ale lui Ely a fost ceea ce el a numit „structuri variabile”.

În 1975, această temă în arta sa, împreună cu pasiunea de durata de a juca cărți, au pus bazele pentru OH. Un pachet de imagini de dimensiuni de carte de joc, pe care Ely o pictase, a devenit brusc potențat de lovitura de geniu care l-a determinat să creeze cărți de cuvinte, cadre schimbabile care și-au transformat pachetul de imagini într-o adevărata „structură variabilă” pe care o concepuse, o forma de schimbare constantă.

Ely a conceput și a pictat cărțile SAGA, MYTHOS și PERSONA, iar pictarea cardurilor PERSONITA a fost o co-creație alaturi de Marina Lukyanova, care a pictat deja COPE. Toate aceste picturi pe carduri care iti intra în buzunar, care se potrivesc sa le ti în mână, pun la dispoziție combinații fără sfârșit și invită utilizatorii să fie și ei participanți la artă. Dorința lui Ely de a minimiza distanța dintre artă și observator (pe care o cunoaștem atât de bine din galerii și muzee) sa împlinit în crearea acestui gen.

Autor al

Mythos

Persona

Personita

Saga