Andrée Pouliot

Artistul canadian Andrée Pouliot se auto-numește „un povestitor vizual”. Cu 1001, un pachet de 55 de miniaturi in guașa și pastel, pictate în special pentru acest gen de carduri asociative, ea demonstrează capacitatea ei fină de a satisface acea descriere.
Inițial din Ottawa, Andrée a finalizat un program de onoare în arta grafica înainte de a se muta în India. Acolo a trăit timp de șaptesprezece ani în orașul antic Jaipur, aplicând instruirea clasica pe care a primit-o în tehnici variate precum fotografia și pictura japoneză cu pensulă, în special pentru lucrul sau în domeniul designului textil.

De-a lungul anilor, în Orient, Andrée și-a extins studiile pentru a include si pictura indiană în miniatură, hinduismul și mitologiile Indiei și Persiei. Nici interesele ei nu s-au oprit acolo – cercetarea ei despre dansul clasic indian și literatura erotică, poezia sanscrită de dragoste și o gamă largă de artizanale indigene din Rajastan, toate au influențat caracterul și calitatea artei proprii.

Înapoi în Canada, în anul 2000, Andrée și-a aplicat talentele diverse, ajutând in cercetare, documentare și achiziții pentru o expoziție la Muzeul Canadian al Civilizației, expozitie intitulata „India – The Living Arts”.
Proiectele recente includ animații digitale și piese de sunet pentru web, bazate pe povestirile și picturile proprii. „Viața mea în India de-a lungul a trei secole”, una dintre aceste piese, a fost finanțată printr-un grant din partea orașului Ottawa prin Arts Funding Program.
Prin studiile și experiențele sale multiple, Andrée a devenit o legătură între Orient și Occident. Cardurile 1001 sunt un mediu perfect pentru sinteza complexa a stilului sau artistic, a abilitatilor si a intereselor sale. Opera Andréei a fost expusă extensiv în Canada, în SUA și Anglia.

Autor al

1001 – Set 55 Carduri metaforice terapeutice