Publicat pe Lasă un comentariu

Cardurile metaforice OH si matematica la clasa

Predarea matematicii poate fi uneori un proces dificil și abstract pentru elevi. Cu toate acestea, utilizarea cardurilor metaforice OH poate transforma acest proces într-o experiență mai interactivă și mai interesantă. Cardurile OH sunt instrumente educaționale inovatoare care pot face predarea și învățarea matematicii mai accesibile și mai eficientă în școlă şi acasă. În acest articol, vreau să împărtăşesc cu tine  moduri în care se pot folosi cardurile metaforice OH pentru a preda matematica într-un mod creativ și captivant.

Ce sunt cardurile metaforice asociative?

Cardurile OH sunt seturi de carduri metaforice cu ilustrații color și cuvinte cheie care pot fi utilizate inclusiv pentru a explora concepte matematice. Sunt un instrument puternic si versatil și pot fi folosite în diverse moduri pentru a consolida înțelegerea matematicii la toate nivelurile de vârstă și abilitate.

Cum să folosim cardurile OH în predarea matematicii

1. Introducerea noțiunilor de bază

Cardurile metaforice OH pot fi folosite pentru a introduce concepte matematice de bază la elevii mai mici. De exemplu, puteți folosi un card cu ilustrația unui anumit număr de elemente (un măr, două păsări etc.) pentru a introduce conceptul de adunare sau un card cu o secvență de culori pentru a învăța despre ordinea numerică. Aceste carduri pot face învățarea inițială a matematicii mai ușoară și mai distractivă.

2. Explorarea conceptelor abstracte

Uneori, elevii au dificultăți în înțelegerea conceptelor matematice abstracte. Cardurile OH pot ajuta la vizualizarea și înțelegerea acestor concepte. De exemplu, puteți utiliza cardurile pentru a ilustra conceptul de fracții, folosind ilustrații de bucăți de pizza sau împărțirea unei frunze în părți egale pentru a învăța despre procente.

3. Învățarea prin joc

Cardurile OH pot fi folosite în jocuri matematice creative care implică participarea activă a elevilor. De exemplu, puteți organiza un joc de memorie în care elevii trebuie să potrivească ilustrații de carduri cu ecuații matematice corecte. Aceasta poate fi o modalitate distractivă de a exersa operațiile matematice de bază, cum ar fi adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea.

4. Învățarea prin poveste

Una dintre cele mai puternice moduri de a utiliza cardurile metaforice OH în predarea matematicii este prin crearea de povești sau scenarii care implică concepte matematice. De exemplu, puteți folosi cardurile cu ilustrații pentru a crea o poveste despre aventurile unui personaj care rezolvă probleme matematice într-un mediu fictiv. Acest lucru poate ajuta elevii să se simtă mai implicați și să-și amintească mai ușor conceptele matematice, prin asocierile pe care le fac când povestesc.

5. Exerciții de rezolvare a problemelor

Cardurile metaforice OH pot fi folosite pentru a crea exerciții de rezolvare a problemelor care implică aplicații practice ale matematicii în viața de zi cu zi. De exemplu, puteți utiliza carduri cu ilustrații ale unor situații comune, cum ar fi cumpărăturile sau împărțirea unei pâini, pentru a crea întrebări matematice legate de aceste scenarii. Acest lucru poate ajuta elevii să vadă utilitatea matematicii în viața reală.

Concluzie

Cardurile metaforice OH sunt o resursă valoroasă pentru predarea matematicii în școli, deoarece pot face procesul mai interactiv, mai captivant și mai accesibil pentru elevi de toate vârstele și nivelurile de abilitate. Utilizarea acestor carduri în clasă poate contribui la dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a conceptelor matematice și poate transforma predarea matematicii într-o experiență educațională mai plăcută și mai eficientă.

Tu ai folosi cardurile metaforice la şcoală? Pentru ce şi la ce tip de activităţi? Impărtăseşte cu noi, mai jos – tare m-aş bucura să aflu! 🙂

 

Iulia

Lasa-ne un comentariu aici:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.