Publicat pe Lasă un comentariu

[video] Arta metaforei – Jane Hirshfield, Ted-Ed

Tare îmi place cum explică Jane Hirshfield ce face pentru noi şi ce înseamnă metafora! 🙂

 

„Metaforele dau cuvintelor un mod de a merge dincolo de propriul lor înţeles. Sunt mânere de uşa spre ceea ce putem ştii şi ceea ce ne putem imagina.”

 Jane Hirshfield

Cat de frumos spus în cuvinte!

 

ASTA fac cardurile metaforice de asociere OH – ne ofera o infinitate de mânerele spre usile din interior :).

 

În această prezentare (vezi mai jos), Jane Hirshfield ne conduce într-o călătorie prin lumea fascinantă a metaforei, evidențiind rolul său esențial în comunicare și înțelegerea profundă. Ea ne aduce în prim-plan două aspecte cheie ale metaforei: capacitatea de a prezenta ceea ce știm într-o nouă lumină și abilitatea de a conecta elemente aparent disparate într-un mod profund înțelegător.

Hirshfield ne împărtășește exemple inspiraționale de metafore din operele unor poeți renumiți și ne subliniază că metafora nu este doar o tehnică lingvistică, ci și o cale spre descoperirea sensurilor ascunse și complexe ale lumii noastre interioare și exterioare.

Această prezentare își propune să deschidă ochii și mințile noastre către puterea extraordinară a metaforei în a ne conecta cu experiențele umane universale. Așa cum Jane Hirshfield sugerează în încheierea prelegerii, metafora ne invită să privim „cu ochi noi, cu gânduri noi, cu inimă nouă” și să explorăm noi dimensiuni ale comunicării și înțelegerii umane.

Într-o lume în care comunicarea autentică și empatia sunt din ce în ce mai prețuite, această prezentare ne oferă o perspectivă profundă asupra modalităților în care cuvintele pot deveni ferestre spre inimile și mințile noastre, într-un mod poetic și sublim. Este o oportunitate de a înțelege de ce metafora este mai mult decât un simplu instrument literar, ci o formă de artă care ne permite să conturăm lumile noastre interioare și să le împărtășim cu ceilalți.*

Vezi videoul scurt în care Jane explică întregul proces, aici, mai jos:

Poţi pune subtitrare în limba română la video, de la rotiţa de Settings, în partea dreapta jos a ferestrei.

 

Cu drag, 🙂

Iulia

Lasa-ne un comentariu aici:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.