Publicat pe

initiative: Asociatia Consilierilor Romani (ACROM)

De ceva vreme voiam sa va spun despre ACROM – Asociatia Consilierilor Romani.

Este prima asociatie din Romania care dezvolta, sustine si promoveaza profesia de consilier (in cariera, scolara).

„Consilierea este recunoscuta si acceptata la nivel international ca fiind una dintre profesiunile de sprijin – pe langa psihiatrie, psihologie, asistenta sociala, neurologie etc. […]

Acesta este prima incercare de a crea o asociatie care sa reprezinte interesele tuturor consilierilor romani, indiferent de programul de formare absolvit sau de institutia in care activeaza – consilieri scolari, consilieri in cariera, dar si experti din alte domenii profesionale care indeplinesc ocazional sau zilnic roluri asociate activitatilor de consiliere, din mediul public si privat. […]

In numele consilierilor romani imi exprim speranta ca vom avea energia necesara de a finaliza demersul de profesionalizare a ocupatiei de consilier in Romania. Dincolo de sprijinul acordat de institutiile de stat avem nevoie de lideri, de vizionari capabili sa imagineze strategiile de dezvoltare a acestei profesii. Ii invit pe toti aceia care practica sau aspira la statutul de consilier sa ni se alature in ACROM pentru ca vocea noastra sa fie cat mai puternica pe piata din Romania si interesele acestui grup profesional cat mai bine sustinute.”

Citat din mesajul presedintelui ACROM, Dr. Andreea Szilagyi

Statutul, misiunea si obiectivele ACROM pot fi vizualizate pe pagina oficiala. Procedura de aderare la ACROM poate fi consultata aici.

Ne place sa vedem ca lucrurile se misca si la noi in tara. Americanii au experienta de peste 50 de ani. Invatam, destul de incet.

Pentru cei care sunteti in domeniu si simtiti ca aceasta asociatie va poate reprezenta interesele, dorintele, aspiratiile profesionale, va invit sa aflati mai multe, poate sa va alaturati unei echipe care vrea sa dezvolte profesia de consilier la noi in tara.

Pentru alte informatii vizitati pagina ACROM www.asociatiaconsilierilor.ro.