Autori si Contributori

Autori OH

Adam Bourgeois

Adam a condus grupuri OH de peste 15 ani, iar registrul de lucru The Power of OH a crescut din această experiență.

Andrée Pouliot

Prin studiile și experiențele sale multiple, Andrée a devenit o legătură între Orient și Occident. Cartile 1001 sunt un mediu perfect pentru sinteza complexa a stilului sau artistic, a abilitatilor si a intereselor sale. Opera Andréei a fost expusă extensiv în Canada, în SUA și Anglia.

Anke Siebert

Anke Siebert locuiește și picteaza în Munchen, Germania. Cardurile QUISINE au curs din mana ei capabila. Anke lucrează independent ca grafician și ilustrator și este în mod regulat inundata de contracte.

Christian Gronau

Lui Christian Gronau îi plac „toate animalele și anumiți oameni”. A pictat cardurile HABITAT în liniștea și pacea casei construite din lemn, unde locuiește, într-o pădure din Canada. In cei douăzeci de ani de cand trăiesc în sanul naturii și-au intensificat sensibilitatea față de nenumăratele forme de viață altele decât cele umane, o senzitivitate puțin cunoscută de majoritatea oamenilor din lumea industrializată si mecanizata de astăzi.

Ely Raman

Ely a conceput și a pictat cărțile SAGA, MYTHOS și PERSONA, iar pictarea cardurilor PERSONITA a fost o co-creație alaturi de Marina Lukyanova, care a pictat deja COPE. Toate aceste picturi pe carduri care iti intra în buzunar, care se potrivesc sa le ti în mână, pun la dispoziție combinații fără sfârșit și invită utilizatorii să fie și ei participanți la artă. Dorința lui Ely de a minimiza distanța dintre artă și observator (pe care o cunoaștem atât de bine din galerii și muzee) sa împlinit în crearea acestui gen.

Han Wei

Han Wei trăiește în China ca artist independent. Născută și educată acolo, a studiat pictura tradițională. Alte interese artistice ale sale includ expresionismul și căminul său filosofic pe care îl găsește în liberalism. Stilul propriu al lui Han Wei este neîngrădit și plin de entuziasm. După absolvirea universității a predat arta, a condus o companie de design vizual și în prezent lucrează ca designer urban în Beijing.

Hieronymus Bosch

Lumea sa fantastică a simbolului și aluzia satirică, cu imagini ale diavolilor și a altor creaturi fabuloase și înfricoșătoare, continuă să surprindă curiozitatea și sa provoace imaginația. Creatia lui Bosch continuă să captiveze artiștii și iubitorii de artă. Nu numai școlile fantastice și suprarealiste, ci și arta modernă și contemporană demonstrează că fascinația pentru temele Bosch este atemporală. Magnetismul viziunii sale este universal: fiecare nouă generație o simte în felul său. S-a spus în legătură cu expoziția recentă de la Rotterdam că „picturile lui Bosch trebuie contemplate – dar, de asemenea, citite”.

Joan Beauregard

Joan Beauregard s-a nascut in De Pere, Wisconsin, SUA in 1920. Primul ei interes in ale artelor a fost teatrul. Totusi, dupa prima sa casatorie si nasterea celor doi fii ai sai, interesul sau s-a schimbat si a studiat pictura si desenul. A trait in aria New York si a avut sansa sa aiba un studio aproape de Museul de Arta Moderna. Avand posibilitatea sa mearga acolo frecvent a constribuit in mare masura la educarea sa in arte. A studiat de asemenea la Art Students League in New York.

John David Ellis

John David Ellis a studiat arta în anii 1950 la Liga Studenților de Artă din New York, continuând să trăiască și să picteze în New York până în 1985.
Picturile sale sunt complet abstracte și nu au conținut ușor de identificat. Prin urmare, când a fost întrebat de Moritz Egetmeyer să picteze o serie de cărți pe tema „circ”, el a refuzat, răspunzând că, indiferent de ce temă a început, totul e sortiti sa ajungă abstract. El a sugerat, totuși, o punte de cărți care să conțină subiecte complet abstracte, înțelesurile cărora ar fi apoi oferite de fiecare privitor. Egetmeyer a crezut că acest lucru este o explorare utilă și rezultatul a devenit cea ce azi este publicat in setul de carduri ECCO.

Marina Lukyanova

În ultimii ani Marina a fost fascinată de Italia și de cultura sa. În prezent își petrece vara acolo, pictand. Italia, spune ea, a adus mai mult soare și lumină la munca ei, de asemenea, la ilustrațiile de carte pe care le face în timpul iernii, acasă la St. Petersburg. Marina include ca surse de inspirație impresioniștii francezi, grupul NABI, Picasso, Turner și „era de argint” din Rusia. În prezent, ea consideră Renașterea italiană a fi „cel mai adânc ocean de inspirație”.

Moritz Egetmeyer

Moritz Egetmeyer a crescut in Padurea Neagra din Germania si s-a mutat in Vancouver, Canada pentru a studia psihologia umana. Acolo a intalnit pentru prima oara cardurile OH si, la scurt timp dupa, pe Ely Raman in persoana.

Fascinat de posibilitățile pe care OH le prezintă, ca o unealtă de auto-descoperire non-dogmatică, Moritz a încercat să pună cărțile în mâinile unui editor european. Această dorință s-a dovedit a fi nereușită, ceea ce a condus la înființarea propriei sale compani. Fără a planifica în prealabil, el a adus un gen incomparabil de carduri asociative și metaforice catre un public din ce în ce mai mare.
Feedback-ul de la utilizatorii de carduri din întreaga lume confirmă valoarea muncii sale.

Ofra Ayalon

Ofra Ayalon este co-autorul seturilor de carduri COPE si TanDoo. Doctor in psihologie si directorul Nord Cards Institute for Training and Consulting, Ofra Ayalon coordoneaza Centrul COPE, care instruieste profesionisti in lucrul cu cardurile terapeutice si este angajata ca editor stiintific pentru NORD Publications, promovand cardurile OH in Israel. De-a lungul celor 35 de ani de cariera la Universitarea din Haifa, Orfa a scris si publicat diferse articole, carti si interventii in programe in ariile divortului, violentei domestice si abusului la copii, mortii si doliului, prevenirii suicidului, razboliului si terorismului.

Paul Gauguin

Artistul francez Paul Gauguin sa născut la Paris în 1848. Impresionismul – capturarea imaginilor vieții de zi cu zi afară în lumină naturală, mai degrabă decât lucrul in studio pe teme istorice ale religiei și mitologiei – a influențat puternic cariera sa timpurie.
Gauguin a mers mai departe, insa, pentru a dezvolta sintetismul, un stil de pictura care combina impresiile tematice ale naturii cu percepțiile interioare ale artistului. Așa cum sa întâmplat în ceea ce privește muzica, el a încercat în arta sa să clarifice legile naturale, cu privire la colorare.
A încorporat în tehnicile sale de pictură Pisarro și Cézanne. Lucrând atât cu valori intrinseci cât și simbolice ale suprafeței, liniei și culorii, Gauguin a fost unul dintre artiștii de avangardă care au deschis calea expresionismului și a picturii abstracte.

Raymond E. Waydelich

Cardurile LYDIA JACOB STORY plaseaza in mainile privitorului o expozitie privata de care sa se bucure acasa. Raymond E. Waydelich îi invită pe fani, atât noi cât și bătrâni, să ia un card și să intre în universul lui – și al Lydiei Jacob. Picturile sale premiate, colajele, obiectele și instalațiile continuă să fie privite, admirate si cumparate în Europa și în afara ei.

Walde-Mar de Andrade e Silva

Walde-Mar de Andrade e Silva picteaza de ani multi scene din viata indienilor Xingú, un trib cu care este inrudit si cu care si-a petrecut intens o parte din viata. Niciunde si nicio o alta data, spune Walde-Mar, nu a vazut oameni mai fericiti si mai impacati. MORENA este afoartepreciata pentru accesul jucaus pe care il ofera catre un altfel de experienta etnica.

Waltraud Kirschke

Waltraud Kirschke a aflat din coincidență că este căutat un autor pentru o carte care trebuia să fie scrisă urgent, despre genul nou care a crescut în jurul cardurilor OH. Deja experimentata atât utilizarea OH, cât și în meseria de scriere de cărți, ea a scris în timp record cartea cunoscută acum sub porecla „Căpșunile”.

Waltraud locuiește împreună cu partenerul să și cei doi copii in Hamburg, Germania și organizează seri și ateliere în care toate cardurile OH sunt folosite pentru distracție și descoperire.

Autori Seria AHA

Iulia Sara

Am intalnit pentru prima oara cardurile OH in 2008. Am simtit instantaneu ca e un instrument puternic, am stiut atunci ca e nevoie sa le avem aproape. Resursele dezvoltate intre timp (seria AHA) vin din nevoile pe care le-am simtit in experienta de lucru cu cardurile si din visurile care s-au nascut in mine in acest context.

Ronen Hirsch

Întâlnirea cu Ronen Hirsch și proiectul sau Sweet Clarity pare familiară și atemporală. Setul de carduri pe care îl experimentați acum face parte dintr-o lucrare ampla, plină de scop și de sens – Sweet Clarity ne aduce în legătură cu un spațiu interior – cu ceva care are o anumita profunzime, oferindu-ne „un sentiment de claritate” ce este „reconfortant, susținător și plăcut”, după cum spune Ronen.

Autori Seria Mitra

Dumitru Lepadatu

Dumitru este un tanar de etnie roma din Chisinau, Republica Moldova si este student la filozofie. Pasionat de explorarea cu cartile de tarot, Dumitru este interesat si de psihanaliza jungiana.
Impulsul simtit de a initia creatia cardurilor asociativ-proiective pe tema subpersonalitatilor a fost ghidat, pe de o parte, de nevoia sa de a descoperi misterele profunzimilor umane si ale sale, si pe de alta, de a restabili micile istorii, diferitele parti care de multe ori par contradictorii, incompatibile si unori imposibil de cuprins intr-o totalitate a experiențelor umane, plina de imperfecțiune si totodata inzestrată cu foc, dor si speranta de viata.