Heart Writing – 12 Tehnici de Jurnal in consiliere, terapie si in viata

Metoda jurnalului stimuleaza (re)cunoasterea de sine, introspectia, imaginatia si creativitatea, exprimarea sentimentelor folosind tehnici simple si la indemana de scriere manuala. Beneficiul principal al celor care lucreaza cu aceasta metoda este crearea contextului pentru redescoperirea de sine si punctul de pornire al vindecarii interioare.

Pentru cine?  Consilieri, terapeuti, psihologi, logopezi, art-terapeuti, traineri, facilitatori, educatori, coach, mentori, specialisti in arii de sprijin, persoane interesate de redescoperire de sine.

Ce?  Experimentam practic 12 tehnici de journaling (jurnal) si beneficiile acestora. Extrapolam felul in care acestea pot fi folosite in rolurile pe care le avem (profesional sau personal).

Iata cateva resurse (studii, cercetari, referinte) care vorbesc despre beneficiile tehnicii jurnalului:

Beneficiile tehnicii de jurnal, conform cercetarilor in domeniu:

 • imbunatateste starea emotionala
 • imbunatateste starea de bine
 • Reduce simtomele depresiei inainte de un eveniment important
 • Imbunatateste propria organizare
 • Creste puterea de concentrare
 • Aduce un sentiment mai profund de invatare, ordine, actiune si relaxare
 • Imputerniceste
 • Conecteaza lumea gandurilor (interiorul) cu lumea actiunii (exterioara),
 • Faciliteaza detasarea si renuntarea la agatarea de trecut,
 • Posibilitatea de a reexperimenta – reafirma trecutul cu mintea adulta de acum.

Agenda:

 • Introducere în tehnica jurnalului,
 • Beneficiile technicii,
 • Experimentarea practică a cel puţin 12 tehnici de journaling (90% din program).

Te invit sa ai cu tine un instrument preferat de scris, indiferent de ce este acesta: creion, pix, stilou, roller etc.

 

Testimoniale de la alti participanti la acest workshop:

„Ce mi-a rămas în minte, în primul rând, a fost vocea ta blândă și caldă pe care am căutat-o și pe la alti formatori. 🙂 Tehnicile mi-au fost de mare ajutor, întrucât le-am utilizat cu mine. Scrierea unei scrisori rămâne, de departe, preferata mea. Cu ajutorul ei pot să-mi eliberez sufletul de furie și frustrări. Așadar, scrisul a trecut demult de etapa in care il consideram a fi doar o pasiune. Azi e vindecare pură! Îți mulțumesc! 🙂  Și îmi mulțumesc pt alegerea de a participa la cursurile tale! Să ne revedem cu bine. 🙂 „

participanti workshop online, Mai 2020

„Imi place forte mult stilul tau, Iulia, esti cu adevarat un profesionist; imi place faptul ca pe langa detaliile tehnice le asimilam in cadrul atelierelor, ne imbogatim si sufleteste prin acest proces de auto-cunoastere. De fiecre data simt ca timpul nu e prietenul nostru, dar ne revedem curand cu siguranta :). Plec cu recunostinta pentru timpul de calitate pe care l-am petrecut impreuna. Astept cu nerabdare urmatorul atelier. Sunt curioasa cu ce ne vei suprinde de aceasta data. Ganduri bune!”
„Mi-a placut energia si simplitatea ta, Iulia. Plec cu cateva lucruri frumoase invatate.”
„Mi-a placut caldura si deschiderea Iuliei, grupul de participanti, modul de lucru si faptul ca am lucrat in permanenta cu noi insine, invatand, in felul acesta mult mai bine pentru a putea aplica pe altii. Raman cu multe tehnici de lucru. Ni s-au oferit foarte multe tehnici din care putem alege totul sau ce ni se potriveste. noua sau clientilor nostri. Foarte multa deruire si deschidere. Mii de multumiri!”
„Mi-a placut Totul – modul de interactiune, stilul cald, empatic al Iuliei, atmosfera, atitudinea deschisa a participantilor, informatile foarte interesante si utile. Plec cu dorinta de a aplica tehnicile pentru auto-explorare, exprimare libera + a le share-ui si aplica in consiliere in etapa de auto-cunoastere.”
„Mi-a placut procesul de explorare interioara, tehnicile, atmosfera de acceptare. Plec de la workshop cu modalitati de auto-cunoastere si de lucru cu clientii, cu sentimentul de bucurie in urma descoperirii si redescoperirii a cine sunt si ce imi doresc in legatura cu mine si cu ceilalti. Sa continui, e foarte fain cursul!”
participanti workshop Bucuresti, Nov. 2018

Workshop-ul de tehnici de journaling a fost…inedit pentru mine. Sunt tehnici foarte puternice care invita la compozitie, introspectie, autocunoastere. Ceea ce am experimentat si mi-a placut mult este constientizarea catorva lucruri care atarnau…si cu ajutorul acestor tehnici am reusit sa gasesc solutii. Cand le vizualizezi devine foarte real totul. Pe de alta parte…am mai facut un pas spre mine.
Gratie persoanelor care au participat am mai demolat o engrama si am capatat mai multa incredere in mine si in darurile mele. Si am descoperit inca o data empatia si profesionalismul Iuliei. A fost valorizant si minunat! Multumesc tuturor pentru suport si deschidere.”

participant workshop Bucuresti, 2013

„Mi-a placut TOT! Tehica de lucru, cadrul psiho-emotional, implicarea personala a mea (participare activa), implicarea trainerului. Plec cu o stare emitionala pe plus, cu scrierile mele si cu noi prieteni de drum.”
„Mi-a placut tot – continutul, tehnicile, modul de prezentare, modul de lucru, trainerul, atmosfera. Raman cu inspiratie, antuziasm, tehnici. Sa iti faci mai multa reclama :). Meriti din plin!”
„Mi-a placut ca nu am avut nevoie de muza, ca am putut sa ma centrez si sa ma conectez la vocea mea interioara. Mi-a placut ca am mai facut un pas spre mine, ca m-am imprietenit inca o zi… cu mine!”
„A fost minunat! Multumesc din suflet!
„Plec cu constientizari – exprimare, vizualizare. Raman cu solutii (sa-mi imaginez cu toate simturile posibile rezultatul fiecarei actiuni, sa rezolv stari / conflicte). Multumesc pentru empatie!”

participanti workshop Bucuresti, Iul 2012

 

Investiţia ta include:

 • Acces la activitatile workshopului,
 • Handouts prezentare workshop (le iei acasa),
 • Fise de lucru pentru fiecare dintre tehnicile prezentare (le iei acasa),
 • Sumar al recomandarilor care faciliteaza scrierea in jurnal (le iei acasa),
 • Pauzele scurte (mici gustari, cafea, apa, ceai),
 • Recomandari pentru alte resurse pretioase (carti, workbookuri etc.) care abordeaza tehnica jurnalului,
 • Reducere 10% la comenzile de carduri OH pe OH-cards.ro, trambuline multicolore pe care le poti folosi cu tine sau cu beneficiarii cu care lucrezi, ca declansatori ai introspectiei in tehnicile de jurnal sau orice alte tehnici de introspectie si explorare, (re)cunoastere de sine si (re)conectare cu ceilalti,
 • Acces preferential la comunitatea OH-cards.ro, unde beneficiezi de reduceri la orice comanda (in newsletter).

Nu este inclusa masa de pranz (daca e offline).

Rezervare locului in grup se face prin achitarea taxei de participare. Detaliile pentru plata le veti gasi in mesajul pe care il primiti imediat dupa inscrierea la eveniment.

 

Cu cine? Facilitator – Iulia Sara, GCDF Master Trainer, formator de formatori (ANC), consultant in cariera (GCDF Romania) practician, supervizor (certificat ISP) – a experimentat si practica metoda si tehnicile in SUA si pe cont propriu si cu beneficiarii in consiliere (individuala si de grup).

Te astept cu drag si cu inima deschisa la urmatoarele editii planificate. <3,

Iulia